100 000 noćenja

Završavaju Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri

Tijekom ovogodišnjih Dana turizma, svi smještajni kapaciteti bili su i još uvijek jesu popunjeni što u ekonomskom dijelu raduje i opravdava sve uloženo u turizam. Tako je svetomartinska Turistička zajednica četiri mjeseca prije kraja kalendarske godine pred 100 tisućitom noćenju što je željeni cilj najavljen početkom ove godine

Ovog vikenda završavaju ovogodišnji ‘Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri’ i to dvjema događajima koji su slikovito rečeno ‘šlag na tortu turističku’ ponovno lijepo posloženu i konzumiranu. Subota je dan kada se na imanju obitelji Hažić u Jurovčaku postavljanjem klopotca označava početak zorenja grožđa koje ova naprava treba štititi od nepoželjnih berača.

Početak je u 16 sati, a uz klopotec ide niz drugih ugodnih događanja. U nedjelju od 18 sati u Hotelu Golfer LifeClass Terma Sveti Martin u Toplicama Sveti Martin započinje zabavna priredba pod nazivom Mlade nade našeg kraja na kojoj će mladi pokazati svoje talente u glazbi, pjesmi, plesu. koreografiji i drugim kulturno- zabavnim nastupima.

Ovim povodom predsjednik Turističke zajednice i načelnik Općine Sveti Martin na Muri profesor Dražen Crnčec kaže: – ‘Dakle stigli smo do kraja ovogodišnjih Dana turizma koji su ispunili sva naša očekivanja, a prema broju posjetitelja i njihova, što je potvrda kako priredba ima smisla, kako donosi koristi u gotovo svim segmentima i kako je treba nastaviti sljedećih godina, naravno uz stalno nadogradnju. Svih ovih dana smještajni kapaciteti su bili i još uvijek jesu do kraja popunjeni. Približavamo se brojci od 100 tisuća noćenja u ovoj godini. Ovog trenutka bilježimo 94.975 noćenja, a pred nama su još četiri mjeseca. Lani smo u ovo vrijeme imali 83.068 noćenja, govorim o prijavljenim i plaćenim boravišnim pristojbama’.

Sigurno je da mnogo turista, prijatelja, rodbine boravi kod svojih domaćina i ne plaća boravišnu pristojbu-taksu, te se može reći kako je 100 tisuća noćenja već ostvareno. Općina Sveti Martin na Muri ima oko 2500 žitelja, podijelimo 100 tisuća turista jasno se vidi kako je ova općina uistinu turistička i lider u županiji kada je riječ o turizmu i ugostiteljstvu. Najveći dio turista i gostiju smještava se u LifeClass Terme Sveti Martin, ali znatan je broj onih u privatnim apartmanima i sobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije