Ministar Jakovina otvorio 7. Međunarodni voćarski sajam

U petak je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvorio 7. po redu Međunarodni voćarski sajam koji održava od 31. kolovoza pa do nedjelje 02. rujna 2012. godine u prostorima sportske dvorane u Donjem Kraljevcu. Na sajmu izlaže 150 izlagača.

Ministar najavio je da će Ministarstvo poljoprivrede i ove godine subvencionirati troškove otkupa i skladištenje jabuka i mandarina. Za te će potrebe u proračunu za iduću godinu biti osigurano ukupno 86,25 milijuna kuna. Otkupna cijena ovogodišnjeg uroda jabuka prve klase bit će 3,5 kuna za kilogram, a industrijske jabuke 1,20 kuna.

Država će konzumne jabuke sufinancirati jednom kunom po kilogramu, a industrijsku jabuku sa 0,55 lipa, za što je u proračunu osigurano 38 milijuna kuna. Određene su kvote od 30.000 tona konzumnih jabuka i 15.000 tona jabuka za industrijsku preradu.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i u svom programu predstavlja voće i voćne sadnice, strojeve za proizvodnju, preradu i zaštitu voća, sisteme za skladištenje i čuvanje voća, sisteme za obranu od tuče i sustave navodnjavanja, a popraćen je i raznim dodatnim sadržajima kao što su okrugli stolovi, prezentacije i izložbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije