Zajedničkom željom do uređenja zelene površine na Sajmištu

Međimurski internetski portal www.emedjimurje.hr pokrenuo je rubriku Pitanja i odgovori. Putem ove rubrike primili smo dva pitanja čitateljice koja prenosimo u cijelosti, ali i pristigle odgovore.

Pitanja:

1. Moje pitanje je kad će se konačno urediti zelena površina na Sajmištu unutar zgrada odnosno u samom krugu zgrada (Team-ova zgrada, Braniteljska zgrada, POSova zgrada, Azinićeva zgrada i ona nedovršena Iverova zgrada)?  Prije 5-6 godina obećali su zasaditi neko bilje, staviti klupice, čak se govorilo i o manjem dječjem igralištu, no do dana današnjeg – ništa (osim što kose silnu ambroziju).

2. Drugo pitanje je što se misli poduzeti u vezi štandova na Sajmištu? To je gradsko ruglo. Osim što ružno izgleda danju, noću mladi piju i ostavljaju plastične boce i čaše, galame, povraćaju…

Odgovor smo potražili u Gradu Čakovcu. Uvijek ljubazan i u svakom trenutku dostupan, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović u vrlo kratkom roku poslao je odgovor na postavljena pitanja.

Odgovor:

Zelena površina na Sajmištu nije u vlasništvu samog Grada Čakovca, već ima još 4 suvlasnika pa inicijativu za uređenjem zelene površine i izgradnju eventualnog novog dječjeg igrališta iziskuje zajednički pristup rješavanju problema.

Pojedinačno su stanari kontaktirali Grad, ali pošto svaka zgrada ima upravitelja zgrade i predstavnika stanara inicijative bi trebale biti pokrenute prema Gradskom kotaru, Gradu Čakovcu sa njihove strane, no nakon razgovora sa gradonačelnikom pokrenut ćemo inicijativu o pripremi zajedničkog projekta o uređenju ove lokacije, definirati zainteresiranost svih strana i naravno definirati model zajedničkog financiranja.

Očekujem aktivno uključivanje svih čimbenika jer vjerujem da stvaranje novih vrijednosti i zadovoljstvo građana mora biti na prvom mjestu, naravno uzimajući u obzir i tešku financijsku situaciju u Gradu, jer potreba i želja ima puno, a financije su nažalost nedostatne, ali ipak uvijek treba težiti iznaći rješenja za sveukupno zadovoljstvo.

Problemi oko Sajmišta otvaraju niz pitanja, ali nažalost aktivnosti koje se poduzimaju u suradnji sa PU međimurskom, Komunalnim redarstvom, Vijećem za prevenciju, Zavodom za javno zdraVstvo, Centrom za socijalnu skrb ne daju značajnije rezultate jer zakonske mjere i drugi pravni oblici ne ostavljaju puno prostora za uspješnije djelovanje.

Ovim putem apeliramo na same mlade da alkohol nije jedini način zabave, također i na roditelje, jer nije želja da se djeluje represivno i kaznenim mjerama,  već preventivno, ali uključivanje što  čimbenika u rješavanje problematike sigurno će barem malo ublažiti problem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije