Ivan Perhoč: Postoji velika šansa da prijevoz za učenike bude besplatan

Unatoč odluci Vlade da sufinancira samo 75 posto cijene prijevoza srednjoškolaca, a ne 100 posto kako se govorilo, roditelji u Međimurskoj županiji mogli bi u cjelosti biti oslobođeni obveze plaćanja mjesečne karte za svoje školarce! Župan Ivan Perhoč kaže da postoji velika šansa da prijevoz za učenike bude besplatan.

– Uz ovih 75 posto koje daje država, do kraja godine u županijskom proračunu imamo predviđeno po 100.000 kuna mjesečno za sufinanciranje prijevoza. Uključe li se i gradovi i općine, te ako se s prijevoznicima postigne kvalitetan dogovor, vrlo smo blizu toga da roditelji ne bi morali platiti ni kune – ističe Perhoč, koji je gradonačelnicima i načelnicima predložio da se uključe u sufinanciranje.

– Dajte da stavimo peneze na kup i vidimo s čime raspolažemo – poručio im je župan. Slijedi sastanak s prijevoznicima te prijedlog prosječne cijene mjesečne karte. Traži se i rješenje za učenike koji do škole imaju manje od pet kilometara. Za njih, naime, Vlada nije predvidjela sufinanciranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije