PISMO ČITATELJA: Ovo je moguće samo u Donjoj Dubravi!

U potpunosti prenosimo pismo mještanina Donje Dubrave koje smo dobili na email:

“Osim što daje naredbe za sječu drva za koja “misli” da su na općinskom zemljištu, osebujan načelnik Donje Dubrave Marijan Varga i Hrvatska narodna stranka čiji je član organiziraju i humanitarne priredbe za čovjeka koji – NIJE BOLESTAN!

Gdje su završili novci koji su uz pomoć mještana Donje Dubrave i drugih dobrih, ali naivnih ljudi cijele Hrvatske prikupljeni, najvjerojatnije će ostati vječna dilema!

Naime, “Andrej Matotek, naš sumještanin, prošle je godine u mjesecu svibnju obolio od akutne mijeloične leukemije. Od tada za svoje liječenje svaka dva tjedna odlazi  Zagreb i konzumira nekoliko skupih lijekova, a očekuje ga i operacija presađivanja koštane srži . HNS Donje Dubrave odlučio je pomoći svome sumještaninu. Na inicijativu načelnika Općine Marijana Varge u  caffe baru Stop organizirali su humanitarnu večer pod nazivom “Pomozimo Andreju pobijediti akutnu mijeloičnu leukemiju”. Te je večeri aukcijama, dobrovoljnim prilozima i prodajom jela i pića prikupljeno više od 40 tisuća kuna” – kopirano s web stranice Općine Donja Dubrava, 17.5.2011.

Taj isti Andrej, poznatiji kao PRPREK, sve nas je ostavio u čudu. Uz to što navodno gotovo svakodnevno odlazi na kemoterapije uspijeva provoditi sate u svom kafiću, raditi, peći ribe za svoje goste, a sve bez ikakvih naznaka slabosti i drugih sličnih simptoma.

No to nije sve, iako se raznim humanitarnim akcijama prikupila velika svota novca za skupe lijekove i operaciju koštane srži, Prprek na operaciju još uvijek nije otišao. Očito su neke stvari poput kupnje motora, kuhinje i sl. važnije od zdravlja.

Priči čak ni tu nije kraj, kriminalistička obrada nakon nedavne provale (studeni 2011.) u lokal koji Matotek drži u najmu pokazala je kako je isti SAM provalio u kafić i otuđio igraći aparat, koji nije u njegovom vlasništvu, a na kojem je prije napravio veliki dug.

Moji su mještani, uključujući i mene ovog puta napravili pogrešku reagirajući tek željom da se drugom pomogne u njegovoj nevolji. Čujem ih sa svih strana, najprije su bili sumnjičavi, pa počeli preispitivati, a na kraju postali svjesni onog što je Prprek izveo, ali kao da ih je sram priznati da su nasjeli. Mene nije, i zato ovo i pišem!

Želim upozoriti sve čitatelje da ne nasjedaju na razno razne humanitarne akcije kojima smo neprestano izloženi, jer iako su te akcije humanitarne, brojna su pravila kojih se oni koji ih organiziraju moraju držati – Zakon o humanitarnoj pomoći.”

Mještanin Donje Dubrave, P.H.


Arhiva fotografija s humanitarne akcije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije