Tečajevi stranih valuta u zadnjih 99 godina

Na web stranici Kunalipa.com možete naći tečajeve stranih valuta na hrvatskom području u zadnjih 99 godina. Svrha ovih tablica je ponuditi najopsežniji pregled službenih tečajeva koji su vladali u Jugoslaviji od 1945. do 1991., i u Hrvatskoj od 1991. do danas.

Glavni izvori su podaci narodnih banaka Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Kao bonus, dodani su i (nepotpuni!) tečajevi austrougarske krune, jugoslavenskog dinara i NDH kune od 1913. do 1945. Glavni izvori su Numizmatičke vijesti, Politika od 1918.-1941. i dokumenti Ministarstva financija NDH.

Svi tečajevi su “na kraju razdoblja”, odnosno zadnjeg dana u mjesecu ili godini, ako nije navedeno drugačije. Tablice su popraćene samo s najnužnijim komentarima, koji su potrebni za razumijevanje prikazanih podataka.

U svim tablicama tečajevi stranih valuta izraženi su u domaćoj valuti, za jednu jedinicu strane valute, osim za talijansku liru gdje su izraženi za 100 jedinica strane valute, po službenom srednjem tečaju. Navedeni podaci su informativne prirode i ne mogu se koristiti u službene svrhe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije