RECEPT

BISERKA TRESKA Medeni keksići s bademima hit su ovaj Božić!

Biserka Treska pripremila nam je medene keksiće s bademima, pravi klasik za ove blagdane.

Biserka Treska iz Udruge žena Dunjkovec podijelila je s nama recept za medene keksiće s bademima.

Sastojci:

  • 30 dkg brašna
  • 3 žlice meda
  • 10 dkg šećera
  • 2 jaja
  • 2 dcl badema
  • 1 žličica sode bikarbone

Priprema:

Sve sastojke dobro zamijesite dok ne dobijete glatko i ujednačeno tijesto. Smjesu potom podijelite na tri jednaka dijela te od svakog oblikujte “roladicu”.

Položite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Kada ih izvadite iz pećnice, važno je keksiće rezati dok su još mlaki kako se ne bi lomili. Na kraju ih možete posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Korisni savjeti za savršene kolačiće:

  • Bademe prije dodavanja možete lagano usitniti nožem kako bi se ravnomjernije rasporedili po tijestu.
  • Roladice oblikujte približno iste debljine kako bi se ravnomjerno ispekle.
  • Pripazite na vrijeme pečenja – keksići trebaju lagano porumenjeti, ali ne smiju potamnjeti.
  • Režite ih oštrim nožem dok su još topli kako biste dobili lijepe i uredne komade.
  • Nakon hlađenja, keksiće spremite u limenu kutiju kako bi zadržali svježinu i aromu.
Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije