IZA VRTIĆKOG LONCA

DJEČJI VRTIĆ CVRČAK Mala kuhinja s velikim srcem za 470 mališana

Dječji vrtić Crvčak ponosi se svojim kuharicama i novom kuhinjom u kojoj se svakodnevno pripremaju zdravi i ukusni obroci za čak 470 djece

Dječji vrtić Cvrčak svakodnevno dokazuje da kvalitetna prehrana djece počinje iza kuhinjskih vrata, ondje gdje predani djelatnici s puno znanja i srca pripremaju obroke za čak 470 mališana.

„Dobrodošli u naš mali, ali veliki dječji vrtić Cvrčak“, započinje ravnateljica Mateja Pintarić, ističući kako je kuhinja jedan od najvažnijih segmenata rada ustanove.

U kuhinji rade Biserka Kolac, Ivana Novak, Milena Bogdijan, Dejan Boj, Sanja Tkalec i Suzana Kregar, tim koji svakodnevno priprema tri glavna obroka – doručak, ručak i užinu, uz zajutrak za najmlađe.

Kuhinja koja brine o svakom detalju

Ravnateljica posebno naglašava ulogu Biserke Kolac, dugogodišnje djelatnice i voditeljice kuhinje.

„Ona je naša glavna nit i vlakovođa cijele ekipe“, ističe Pintarić.

U Dječjem vrtiću Cvrčak kuha se raznovrsno, a jelovnik se pažljivo planira – od procesa nabave do same pripreme hrane, u što su uključeni svi, uključujući zdravstvenu voditeljicu.

Djeca, kako kažu, vole razna jela. Najčešće su to pohana i mesna jela, ali iznenađujuće dobro prihvaćaju i variva poput repe s grahom.

Dječji vrtić Cvrčak prilagođava prehranu svakoj dobi

Posebna se pažnja posvećuje jasličkoj prehrani.

Za najmlađe, koji u vrtić dolaze s godinu dana, prehrana je prilagođena njihovoj dobi, a namirnice se postupno uvode kako djeca rastu i razvijaju se.

„Kroz godinu dana, ili u drugom dijelu pedagoške godine, prehrana postaje sličnija onoj starije djece“, pojašnjava ravnateljica.

Nove namirnice, poput ribe ili slanutka, uvode se postepeno, uz praćenje reakcija djece, koja ih na kraju, kako kažu, itekako zavole.

Iskustvo, znanje i 33 godine rada

Voditeljica kuhinje Biserka Kolac u vrtiću radi već 33 godine, a put ju je od spremačice doveo do šefice kuhinje.

„U kuhinji sam 25 godina, a šefica sam već 15“, kaže.

Sa svojim timom priprema razna jela – variva, tjestenine, pohana jela, ribu, lazanje, ali i slastice koje djeca obožavaju.

Na jelovniku su dizani kolači s čokoladom, višnjama ili jabukama, mramorni kolači, banana bread i brojne druge slastice.

Nova kuhinja za još bolju kvalitetu

Na kraju, ravnateljica Pintarić zahvalila je osnivaču na velikoj investiciji kojom je vrtić dobio novu, suvremeno opremljenu kuhinju.

Nova kuhinja dodatno će unaprijediti pripremu hrane i omogućiti još višu razinu standarda, na korist djece, roditelja i djelatnika.

Dječji vrtić Cvrčak tako potvrđuje da se briga o djeci vidi u svakom detalju – pa i u svakom obroku.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije