
Breskvice su česti gosti i svadbenih i blagdanskih stolova, a njihov recept donosi nam Marija Krnjak
Breskvice su nezaobilazni deserti svake svadbe, blagdanskog stola i bakine kuhinje, a nama je recept ustupila Marija Krnjak.
Marija je članica Udruge žena Dunjkovec. Za njene smo breskvice čuli samo najljepše epitete, a ostale članice su posebno istaknule kako su Marijine breskvice sve jednake!
Ako se želite okušati u izradi ovih prepoznatljivih kolačića, dobra vijest je da sastojke vjerojatno već imate kod kuće.
Sastojci za tijesto:
- 4 jaja
- 3 dcl šećera
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastoji za punjenje:
- pola dcl marmelade – rum
- malo čokolade – malo margarina
- malo oraha
- ekstrakt od jagode
Postupak
Izmiksajte sastojke za tijesto, a brašno dodavajte postepeno. Zamijesite prvi dio i pustite da odstoji 2 sata. Napravite male kugle, a dok se ispeku, napravite rupicu.
Pomiješajte smjesu za punjenje, napunite tijesto, umočite u ekstrakt od jagode, a potom breskvice uvaljajte u šećer. Dobar tek!








