Jesu li Donjomeđimurci zapostavljeni kad je promidžba u pitanju?

Međimurski internetski portal eMedjimurje.hr pokrenuo je rubriku Pitanja i odgovori. Putem ove rubrike primili smo pitanje čitatelja koje Vam prenosim u cijelosti.


Pitanje:

Poštovani, javljam se sa pitanjem putem vaše rubrike Pitanja i odgovori! Javljam se iz donjeg dijela Međimurja, a ovih dana sam čuo da se u Čakovcu održava Porcijunkulovo (mislim da se tak piše). Nakon te informacije upitam kolegu kada će se održavati manifestacija Ljeto u Gradu Zrinskih? Nije znao odogovor, pa sam ga morao pronaći na internetu.

Pronašao i ostao “paf” jer je manifestacija prošla. I još kad sam vidio da su nastupale moje omiljene grupe Jinx i Svadbas bio sam još više razočaran. Toliko sam bio ljut da bi odmah zvao u turističku zajednicu, ali sam se suzdržao.

Pitanje upućujem organizatorima: Dali se Ljeto u Gradu Zrinskih organizira samo za Čakovec ili je ta manifestacija zamišljena za cijelo Međimurje? Dali se ona radi za širu masu ili prema nečijim željama i ukusima? Ja u našem kraju nisam čuo niti vidio ni jednu reklamu, ni jedan plakat, pa se pitam kako se očekuje dolazak ljudi kad se o tome ništa nezna.

Kasnije čujem da je na koncerti bili slabo posjećeni, a navodno je za manifestaciju izdvojen veliki novac (pročitao sam negdje oko 250.000 kuna). Nisam veliki kritičar, cijenim svaki trud, ali gospodo iz čakovečke Turističke zajednice i Grada Čakovca nemojte zaboravljati da postoji i Donje Međimurje.

Pitanje smo proslijedili u Grad Čakovec i Turističku zajednicu Grada Čakovca. I jedni i drugi bili su brzi u odgovorima. Boška Ban Vlahek iz TZ Grada Čakovca poslala nam je odgovor kako prvi prvi dio Ljeta nije u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca već u organizaciji poduzeća Dvije lije iz Čakovca i Grada Čakovca, a Turistička zajednica je organizator najveće kulturno-turističke manifestacije “Porcijunkulovo” koja se održavala u razdoblju od 1.-5. kolovoza 2012. godine.

Stigao je i odgovor iz Grada Čakovca koji nam je poslao zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović.


U odgovoru piše:

Manifestacija “Ljeto u gradu Zrinskih” i ove je godine uspješno provedena, kako prvi dio čiji je organizator Grad Čakovec tako i drugi dio koji organizira Turistička zajednica Grada Čakovca. Svi su programi uspješno provedeni i dobro posjećeni, ne samo od strane stanovnika Međimurja već i od stanovnika susjednih županija, ali i šire.

Programi su osmišljeni za sve dobne skupine, tj. osmišljeni su na način da svatko može u programu pronaći manifestaciju koju će željeti posjetiti.

Kao takvi su i prezentirani u javnosti, najavljeni na press konferenciji i popraćeni putem medija sponzora: List Međimurje, Međimurske novine, Srce TV, Web televizija, Radio 1, HRČAK, cakoveconline.com, e-cakovec.com, eMedjimurje.hr, e-mina.hr, ljetougraduzrinskih.com, facebook.com/LjetoUGraduZrinskih, facebook.com/Porcijunkulovo i dr.

Održavanje navedene manifestacija tradicija je u Gradu Čakovcu i Međimurju te nam stoga predstavlja obvezu da i u nadolazećim godinama svim građanima Čakovca, Međimurja i okolice ponudimo kvalitetne programe kao i do sada, odgovorio je Vidović, dok financijski trošak manifestacije nije spomenuo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije