IZA VRTIĆKOG LONCA

SANDRA I ĐURĐICA Iskustvo, tradicija i ljubav prema kuhanju u službi mališana DV Suncokret

Vrtić Suncokret Strahoninec otkriva kako njihove tete kuharice svakodnevno pripremaju raznovrsne i nutritivno vrijedne obroke za 150 djece

Vrtić Suncokret Strahoninec već godinama je poznat po brizi za prehranu mališana, a posebnu ulogu u tome imaju dvije vrijedne tete kuharice — Sandra Vinković i Đurđica Krnjol, koje svakodnevno pripremaju obroke za čak 150 djece.

Uz stručnu podršku zdravstvene voditeljice Andreje Lesjak i vodstvo ravnateljice Svjetlane Topolnjak, jelovnik vrtića ostaje raznovrstan, kvalitetan i usklađen s potrebama djece.

Tete kuharice koje poznaju prehrambene potrebe mališana

Ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Strahoninec, Svjetlana Topolnjak, ističe kako kuharice odrađuju zahtjevan fizički dio posla, ali i aktivno sudjeluju u planiranju jelovnika.

„Imamo dvije tete kuharice, Sandru iz Strahoninca i Đurđicu iz Nedelišća. Svakodnevno kuhaju za 150-tero djece. Jelovnik je raznovrstan, pratimo želje, interese i prehrambene potrebe djece. Uz našu zdravstvenu voditeljicu, Andreju Lesjak, vodimo računa o kvaliteti namirnica, kalorijskim vrijednostima i nutritivnim potrebama“, rekla je Topolnjak.

Dodaje kako je jelovnik raznolik, a namirnice nabavljaju od provjerenih dobavljača: Podravke i Voće Varaždin.

„Ranije smo surađivali s lokalnim OPG-ovima, ali sada smo zakonski vezani. Djeca sve pojedu i imamo vrlo malo ostataka“, kaže.

Iskustvo i posvećenost u kuhinji

Đurđica Krnjol nosi impresivnih 39 godina radnog iskustva, od čega sedam u Vrtiću Suncokret Strahoninec.

„Kuham ono što djeca vole. Kad je varivo, imamo i kolača. Koristimo kaše poput ječmene i prosene — djeca ih obožavaju“, otkriva Đurđica.

Sandra Vinković, koja u vrtiću radi šest godina, dodaje kako joj je ovo prvo radno mjesto:
„Prezadovoljna sam. Djeca nas oboje obožavaju i to nam je najveća nagrada“, kaže.

Zdravstvena voditeljica nadzire kvalitetu i ravnotežu prehrane

Zdravstvena voditeljica Andreja Lesjak ističe kako je ključ u kontinuiranom prilagođavanju jelovnika.

„Surađujem s kuharicama oko jelovnika i sastojaka. Jelovnik se mijenja na mjesečnoj i sezonskoj bazi, kako bi djeca imala raznoliku i nutritivno uravnoteženu prehranu“, navodi Lesjak.

Stručni tim zajedno osigurava da mališani u vrtiću dobivaju obroke koji su zdravi, ukusni i u skladu s njihovim potrebama.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije