Svečana sjednica Općinskog vijeća Sveta Marija

U četvrtak, 9. kolovoza u Domu kulture u Svetoj Mariji održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine koji se slave uz blagdan Velika Gospa. Goste je pozdravio predsjednik OV-a Andreas Lisjak, dok se na proteklo jednogodišnje razdoblje osvrnuo općinski načelnik Dean Hunjadi.

Spomenuo je nekoliko investicija. Odnosi se to na izgradnju ceste od Donjeg Mihaljevca do željezničke stanice u visini 1.250.000 kuna, završena je još jedna faza uređenja oborinske kanalizacije u zoni Buzovica za što je utrošeno 450 tisuća kuna te su završeni radovi na uređenju Doma kulture.

Ovu godinu uloženo je 200 tisuća kuna za sanaciju poda, prostora za izvođače, sanitarni čvor i soboslikarske radove. Zajedno s tamošnjim DVD-om izgrađena su dva vatrogasna spermišta i otvorena je dugočekivana ljekarna.

Hunjadi je izdvojio kako općina vodi brigu o mladima te je u proračunu 150 tisuća kuna predviđeno za stipendije i sufinanciranje prijevoza učenika. Pohvalio se kako je Općina Sveta Marija, prema ocijeni Gonga, među pet najtransparentijih međimurskih općina što je dokaz da su otvoreni i ništa ne “muljaju”.

Zahvalio je ministarstvima regionalnog razvoja, gospodarstva, kulture i ŽUC-u što su sudjelovali u sufinanciranju nabrojanih projekata. Od planova je najavio uvođenje solarnog grijanja u dječji vrtić, uređenje kupališta i parkirališta kod groblja i kandidaturu tri projekta prema EU.

Dobru suradnju između donjomeđimurskih lokalnih samouprava pohvalio je kotoripski načelnik Ljubomir Grgec, a ispred Međimurske županije na sjednici je bio zamjenik župana Matija Posavec koji je iznio podatak da je Općina Sveta Marija najstarija općina u Međimurju. Poziv na zajedništvo i brigu za čovjeka nazočnima je uputio župnik vlč. Pavao Markač.

Na sjednici su urečene plakete i priznanja. Ovogodišnji dobitnici plaketa su Antun Kedmenec za svoj dugogodišnji rad u ŠRD Klen i Tenis klub Sveta Marija koji slavi dvadesetu godišnjicu. Općinska priznanja su primili Đurđica Mustač za rad u Društvu žena, vatrogasac DVD-a Donji Mihaljevec Marko Habuš i Prva ekipa seniora ŠRD Klen za izuzetne natjecateljske rezultate.

Općina Sveta Marija dodjelila je priznanja i za najljepše uređeno dvorište. U Donjem Mihaljevcu najljepše dvorište ima obitelj Marija Mustača, a u Svetoj Marija obitelj Franje Mustača Medarova. Nagrade su predane osnovnoškolcima za odlične rezultate u učenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije