Udruga Hrvatski domobran obilježila Dan pobjede i branitelja

Već tradicionalno, i ovu je godinu u organizaciji udruge Hrvatski domobran ogranak Varaždin – Čakovec uspješno održana proslava Dana pobjede, domovinske zahvalnosti te Dana branitelja.

Međimurcima i Varaždincima na putu ka proslavi pridružili su se i prijatelji iz Zagreba i okolice te su svi zajedno posjetili Udbinu i Crkvu hrvatskih mučenika, kroz koju ih je proveo župnik fra Nediljko Knezović, a čiji slikoviti govori o mučeništvu Hrvata kroz povijest (koje simbolizira i spomenuta crkva), nisu nikoga od prisutnih ostavili ravnodušnima.

Nakon razgledavanja spomenute crkve, predstavnici Udruge poklonili su fra Nediljku knjigu sa slikopisima iz Međimurja te dobru kapljicu međimurskog vina kraja kako bi mu što bolje na tvrdom kršu Krbavskog polja dočarali ljepotu sjevera kraj Mure i Drave kamo su ga ujedno i pozvali.

Prepuni impresija krenuli su putem hrvatskog kraljevskog grada Knina, gdje je održana 17. po redu središnja državna proslava sjećanja na vojno-redarstvenu operaciju Oluja, a poslije kratkog razgledavanja grada krenuli u su srce Dalmatinske Zagore – Čavoglave na pravu pučku veselicu i proslavu.

Uz bogati kulturno-umjetnički program povod za konačni delirij bio je veličanstveni i dostojanstveni koncert Marka Perkovića Thompsona te ostalih zvučnih imena poput Mate Bulića, Opće Opasnosti i Željka Bebeka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije