
Irena Kocijan donijela je nesvakidašnji desert koji se razgrabio u sekundi, a radi se o štrudli od svinjskih pluća.
Irena Kocijan iz Udruge žena Gornji Kuršanec napravila je nesvakidašnji “desert” – štrudlu od svinjskih pluća.
Među starijima nije bilo skeptika, oni su znali da je to ukusno. Ako biste pitali mlade, oni bi to radije preskočili.
No, jedan griz je bio dovoljno da shvatimo da smo u krivu! Štrudla od svinjskih pluća bila je jedno od najvećih iznenađenja tog dana.
Irena je radila tu štrudlu tek prvi put, a na to ju je potaknulo sjećanje od prije 20 godina.
“Našoj udruzi je sljedeće godine 20 godina postojanja. Kad smo imale prvu priredbu kao udruga žena, jedna naša članica koja je nažalost preminula je napravila upravo tu štrudlu i to nam se svima dopalo”, govori nam Irena i dodaje kako je sad ona htjela to ispeći.
Pitali smo je za recept, no iskreno nam govori da je sve radila odokativno. Ipak, rekla nam je okvirnu pripremu.
Najprije se svinjska pluća skuhaju, a kad se ohlade, onda se izmelju. Dodaju se začini po želji pa se sve skupa prodinsta na svinjskoj masti, luku i češnjaku.
Irena je također napravila domaće vučeno tijesto, nafilala ga s punjenjem i voilà – imate štrudlu koja okusom podsjeća na burek (s mesom).
Ako mislite da to nije bio hit kakvim smo ga opisali, samo ćemo vam reći da se taj tanjur prvi ispraznio.











