MARTINJE I HLADNETINA

MLADEN PODVEZANEC 400 porcija, 70 kila mesa i 25 kila luka – ozbiljan pothvat koji zahtijeva ozbiljnog kuhara

Mladen Podvezanec skuhao je 400 porcija gulaša za posjetitelje 19. Martinja i festivala hladnetine u Nedelišću.

Mladen Podvezanec iz Lovačkog društva Srnjak Macinec preuzeo je veliku ulogu kuhara i skuhao impresivnih 220 litara gulaša na jučerašnjem 19. Martinju i festivalu hladnetine u Nedelišću!

To je ispalo oko 400 porcija, a pomagače je ipak morao imati jer se trebalo pripremiti 70 kilograma mesa, a u pitanju je srnetina, veprovina i teletina.

Izgleda da je isplakano i puno suza jer je za ovakav pothvat trebalo očistiti 25 kilograma luka.

Tu je još i narezanih deset kilograma krumpira te osnovni začini – sol, vegeta, papar.

Gulaš se lagano kuhao tri i pol sata za što Mladen itekako ima strpljenja jer već 20 godina kuha.

Inače je u mirovini, ali vrlo aktivnoj. Osim što je glavni kuhar svog lovačkog društva (a i šire), iz kratkog razgovora se moglo zaključiti da je Mladenu druženje s prijateljima vrlo drago.

Šator je bio prepun ljudi koji su uživali u gulašu, a red nije imao kraja. Izgleda da je svim posjetiteljima odgovaralo pojesti nešto toplo i na žlicu, na taj hladni, jesenski dan.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije