
Mladen Podvezanec skuhao je 400 porcija gulaša za posjetitelje 19. Martinja i festivala hladnetine u Nedelišću.
Mladen Podvezanec iz Lovačkog društva Srnjak Macinec preuzeo je veliku ulogu kuhara i skuhao impresivnih 220 litara gulaša na jučerašnjem 19. Martinju i festivalu hladnetine u Nedelišću!
To je ispalo oko 400 porcija, a pomagače je ipak morao imati jer se trebalo pripremiti 70 kilograma mesa, a u pitanju je srnetina, veprovina i teletina.
Izgleda da je isplakano i puno suza jer je za ovakav pothvat trebalo očistiti 25 kilograma luka.
Tu je još i narezanih deset kilograma krumpira te osnovni začini – sol, vegeta, papar.
Gulaš se lagano kuhao tri i pol sata za što Mladen itekako ima strpljenja jer već 20 godina kuha.
Inače je u mirovini, ali vrlo aktivnoj. Osim što je glavni kuhar svog lovačkog društva (a i šire), iz kratkog razgovora se moglo zaključiti da je Mladenu druženje s prijateljima vrlo drago.
Šator je bio prepun ljudi koji su uživali u gulašu, a red nije imao kraja. Izgleda da je svim posjetiteljima odgovaralo pojesti nešto toplo i na žlicu, na taj hladni, jesenski dan.












