
Hladnetina se kuha polako, a Udruga žena Slakovec već je započela pripreme za Martinje uz tradiciju, druženje i smijeh
Hladnetina se kuha polako i sa strpljenjem, a upravo su tako pripreme za nadolazeće Martinje započele u Udruzi žena Slakovec.
Dok mnogi tek planiraju koje će delicije poslužiti za ovu jesensku feštu, vrijedne Slakovčanke već su u kuhinji i s ponosom njeguju tradiciju svojega kraja.
Sastojci koji čine hladnetinu – bunceki, jeziki, nogice, kožice i sve ono najbolje iz tiblice – satima su se kuhali u velikim loncima, a mirisi koji su se širili kuhinjom odmah su pobudili apetit.
U Slakovcu dobro znaju da nema prave hladnetine bez vremena, ljubavi i pažnje u pripremi.
Hladnetina i ugodno druženje u Slakovcu
Vrijeme kuhanja iskoristilo se za razgovore, smijeh i planiranje svih detalja za Martinje.
Članice Udruge žena Slakovec raspravljale su o onome što ih čeka, dogovarale organizaciju i razmjenjivale ideje.
Zajedništvo je, kao i uvijek, na prvom mjestu.
Tiblica, kavica i dobra volja
Naravno, nakon sati kuhanja postale su – kako kažu – malo “lačne”, pa su se otvorile tiblice, natočila kavica i druženje je moglo krenuti u još veselijem tonu.
Jer nije sve samo rad, važno je i uživati u svakom trenutku priprema.
Udruga žena Slakovec tako nastavlja čuvati tradiciju koja okuplja ljude, gradi zajedništvo i prenosi kulturnu baštinu na mlađe generacije.
A kako najavljuju, prava fešta tek slijedi u subotu kada će se hladnetina “sednuti” i biti spremna za kušanje.










