Pinkleci na ljetnoj turneji

Kazališna družina Pinklec u srpnju je i kolovozu projurila kroz nekoliko festivala u Hrvatskoj.  Prvi je na red došao Međunarodni festival djeteta u Šibeniku gdje su u službenom programu odigrali lutkarsku predstavu ”PTIČICA” i to u dva večernja termina.

Zatim su iz Šibenika otišli na Cres i tamo pomogli “susjedima”, Varaždincima (HNK Varaždin) iznjedriti Prvi festival lutkarskih kazališta u Osoru (FLOS). U Osoru i Malom Lošinju odigrali su predstavu ”A TKO SI TI?”. Ubrzo je na red došao i festival na Čiovu u organizaciji njihovih koprodukcijskih partnera iz Zagreba (Dječje kazalište Dubrava).

Tamo su odigrali predstavu ”TATA LAV I NJEGOVA SRETNA DJECA”, lutkarsko igranu predstavu K.D. Pinklec u koprodukciji sa Dječjim kazalištem Dubrava. Pinklecovoj morskoj turneji došao je kraj. No, turneja se nastavila u kontinentalnom djelu. Za kraj im je ostao festival Kotar fest koji se od ove godine održava u Gorskom kotaru na više lokacija.

Fest su otvorili predstavom “KLUPICA” u Delnicama. Izuzetno im je bilo drago što su sudjelovali na ovom festivalu, ne samo zato jer je to prvi takav festival u tom dijelu Hrvatske već i zbog toga što je jedan od organizatora ovog festivala njihov dobar prijatelj i glumac Matija Kezele (glumi u više Pinklecovih predstava). Prvi Kotar fest prošao je odlično, a Matiji mogu samo poželjeti da ih u budućnosti bude barem sto i da kazalište u Gorskom kotaru zaživi i poživi čim duže.

Ono što ih od festivala još očekuje jest Špancirfest, 31.kolovoza u 11:00 i 18:00 sati gdje će odigrati predstavu “TATA LAV I NJEGOVA SRETNA DJECA”. Rad na novoj predstavi koja će svijetlo dana ugledati 29. rujna u Čakovcu, nastavljaju 03. rujna. Koprodukcijski su im partneri u ovoj predstavi HNK Varaždin, a predstava nosi radni naslov “SNJEGULJICA MORA UMRIJETI”.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije