DOMAŠINEC

STJEPAN KOVAČ GAZDEK Dobili smo posebni recept – domašanjsku gerbu s repom!

Stjepan Kovač Gazdek nas je danas na sajmu posebno obradovao - donio nam je dugo iščekivani recept

Tek što smo ušli na sajam, pored nas se stvorio Stjepan Kovač Gazdek iz Domašinca i rekao: “Imam recept za vas!

Prije kojih mjesec dana, kad smo fotografirali lijepu repu koju je uzgojio Stjepan, obećao nam je recept za pogaču s repom.

Imali smo to na umu svaku sljedeću srijedu, a danas nas je Stjepan iznenadio i pružio papirić s receptom.

Napomenuo nam je da je to recept njegove supruge, koja ga je zapravo napisala i poslala.

Za pogaču s repom, odnosno gerbu s repom, potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 2-2,5 kg oguljene repe
  • 3 dcl hladnog mlijeka
  • 2 žlice rastopljenih slanina
  • sol
  • šećer po izboru
  • vrhnje

Oguljenu repu naribati i kuhati dok ne postane mekana, zatim je ohladiti i dobro ocijediti da se voda potpuno izbaci.

Potom se repa stavi u posudu, zalije s hladnim mlijekom i rastopljenim slaninama. Taj se nadjev može posoliti ili pošećeriti.

Nadjenuto tijesto staviti u tepsiju, zaliti s vrhnjem i peći 45 minuta na 200 stupnjeva.

Stjepan nas je kroz šalu obvezao da ispečemo i donesemo pogaču na probu, ali tko zna – možda ga jednom i iznenadimo!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije