U Svetoj Mariji završeno Ljeto ribe uz Dravu

U Svetoj Mariji završeno Ljeto ribe uz Dravu

Kod Ribičkog doma Klen u Svetoj Mariji proteklog je vikenda održana tradicionalna turistička, sportska i kulturno – tradicijska manifestacija “Ljeto ribe uz Dravu” koja je i ove godine okupila veliki broj ljudi.

Uz nezaobilazne specijalitete od dravske ribe, u sklopu manifestacije održana su sportska natjecanja. U subotu je održano pojedinačno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak “Velika nagrada Svete Marije” na kojem je sudjelovalo 40 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Marinko Kvakan iz Donjeg Mihaljevca s ulovom od 12.160 grama ribe, drugi je bio Martin Vrčković iz Rakitja, a treći Alan Perko iz Čakovca.

Na ekipno natjecanje koje je održano u nedjelju prijavilo se 13 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Glavatice iz Preloga, na drugo mjesto plasirala se Štuka iz Torčeca, dok je treće mjesto osvojila Patka sastavljena od ribiča iz Donjeg Vidovca i Svete Marije.

Na natjecanju u kuhanju fiš paprikaša prijavilo se 16 ekipa. Najbolje ocjenjeni fiš paprikaš bio je od ekipe Caffe br. 4 iz Kerestinca, drugi je bio kotlić Tenis kluba Sveta Marija, a treći Soma iz Kerestinca. Svi natjecatelji primili su vrijedne nagrade, a posjetitelji su počašćeni s fišom. 

U gađanju zračnom puškom sudjelovalo je 130 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Darko Kranjec iz Svete Marije, drugi je bio Vladimir Mikec iz Hemuševca, a treći Božidar Kedmenec iz Svete Marije.

Posjetitelji su imali prilike vidjeti izložbu dijela predmeta iz tamošnje etno zbirke, ručnih radova, izložbu slika Franje Mustača Medarova, izložbu cvijeća od krep papira te ribičkog pribora i opreme, dok je Udruga Svetomarska čipka imala prezentaciju izrade Svetomarske čipke.

Za glazbeni štimung bio je zadužen poznati Skandal bend. Pokrovitelj manifestacije je bila Općina Sveta Marija, a organizator ŠRD Klen ponovno su dokazali da je riječ o manifestaciji kojoj je zagarantirani dugi vijek trajanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije