Formirana Udruga mladih Šenkovec

Općina Šenkovec odnedavno je bogatija za još jednu udrugu – Udrugu mladih Šenkovec. Već gotovo 2 godine u općini Šenkovec djeluje Udruga mladih Knezovec no, kako je ona pretežito bila orijentirana  na promicanje  interesa mladih iz Knezovca, sve jače se nametala potreba za osnivanjem Udruge za mladež Šenkovca.

Najveći poticaj za to bila je promocija projekta pod nazivom “Programi mladih 2012.” u sklopu kojeg se rodila ideja o osnivanju Kluba studenata. Nakon objavljenih članaka o planu osnivanja Kluba studenata u travnju, na adresu Općine zaredali su se emailovi podrške i pitanja o konkretnim koracima.

Cijela priča započela je formiranjem Facebook grupe “Studenti općine Šenkovec” i ispunjavanjem anketnih listića u kojima su mladi jasno izrazili svoje želje i interese. Prestankom obaveza na fakultetu, 26. srpnja, konačno je održan sastanak na kojem je službeno formirana Udruga mladih Šenkovec.

Za predsjednicu je izabrana Kristina Zadravec, potpredsjedničku funkciju vršit će Dino Pavleković, za tajnicu je izabrana Maja Cerovec, a Ana Škvorc bit će zapisničarka Udruge mladih Šenkovec. Ana Tišljar, Anja Krnjak, Filip Magdalenić i Alen Lajtman jednoglasno su izabrani za ostale članove Vijeća. Nakon potpisivanja  pristupnica  za članstvo u Udruzi, pokrenut je  postupak za upis u Registar udruga RH nakon čega će Udruga službeno započeti s radom no, mladi Šenkovčari su već puni planova za budućnost.

– Prioritet nam je osnivanje kluba studenata koji bi doprinio boljoj povezanosti između mladih, kao i organiziranom djelovanju mladih. Sigurna sam da kada budemo imali neki svoj prostor u kojemu ćemo se nesmetano sastajati, ideje i daljnji planovi će nicati sami od sebe – rekla je predsjednica Zadravec.

– Okušat ćemo se u organiziranju edukativnih tečajeva, predavanja, zabavnih aktivnosti kao što su koncerti, video-projekcije, art-radionice, sportskih aktivnosti, a mlade ćemo pokušati animirati da zdravo žive i zaobiđu sve vrste ovisnosti.

Dakako, ovo su samo početne zamisli, ipak smo tek počeli. S vremenom se nadam da ćemo mladima u Šenkovcu moći pružiti mnoštvo sadržaja kao naši kolege iz Udruge mladih Knezovec – nadodala je Zadravec.

Kristina je na kraju sve mlade iz Šenkovca pozvala da se priključe Udruzi, a kontakt možete uspostaviti putem Facebook grupe “Studenti općine Šenkovec”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije