UDRUGA ŽENA GORNJI HRAŠĆAN

DAVORKA NOVAK Imamo recept za tortu od maka koja se razgrabila za čas!

U subotu je cijelo Nedelišće i okolica slavilo jesen, a mi smo nabavili neke stvarno ukusne recepte

Davorka Novak iz Udruge žena Gornji Hrašćan podijelila je s nama recept i rekla da je bila još jedna torta, ali je već nestala.

Na Danima zahvalnosti za plodove zemlje, ugledali smo zadnje tri šnite kolača od maka i pomislili kako su s razlogom ostale još samo tri.

Za ovu finu tortu od maka i keksa, trebat ćete sljedeće sastojke:

  • 200 g mljevenog maka
  • 150 g šećera
  • 4 žlice griza
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 350 g mljevenih petit keksa

Preljev:

  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade

Postupak je veoma jednostavan za ovako efektnu tortu: na laganoj vatri zagrijte sve sastojke osim maka i keksa. Kad se smjesa zgusne, maknite lonac s vatre, dodajte maslac i kekse.

Potom zagrijte slatko vrhnje zajedno s čokoladom, tako da nastane gusta, tamna smjesa. Pazite da vam smjesa ne zakuha, a ako ide prema tome, odmah maknite s vatre. Prelijte smjesu preko torte pa pustite da se sve stegne.

Što se tiče ukrašavanja, Davorka je svoju tortu ukrasila tijestom drugog kolača u obliku zvjezdica pa je tako njena torta bila zaista originalna.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije