
Jedan je mijesio i valjao, drugi je sjeckao češnjak, a treći je pekao mlince i mazao ih s masti - nitko nije odolio ovom specijalitetu
Prilikom posjeta Svetom Urbanu i proslavi Rokova prošle godine u kolovozu, predvidjeli smo kako će lokalni gornjomeđimurski specijalitet, mlinci zobilom, postati sljedeći veliki gastronomski hit na međimurskim manifestacijama!
I nismo bili u krivu – jučer, 11. listopada, posjetili smo Sveti Martin na Muri i Oktoberfest, a kao savršen prilog pivu nudili su se upravo mlinci sa sjeckanim češnjakom i domaćom kosanom masti.
Momci s mlincima
Ovog puta ih nisu spremale kuharice, već kuhari! Damir Bogdan iz Čestijanca, Saša Stojko iz Svetog Martina na Muri i Davor Padarić iz Leskovca prionuli su poslu i sve je izgledalo kao proizvodnja na traci.
Jedan je mijesio i valjao, drugi je sjeckao češnjak, a treći je pekao mlince i mazao ih s masti i češnjakom.
Ubrzo se oko njihovog stola napravio poveći red gladnih i zainteresiranih posjetitelja, a nerijetko bi tko otišao od stola s mlincem u ruci i receptom u glavi.
I mi smo sami probali ovaj specijalitet – naravno, kao što smo i zaključili, najbolje si paše uz kriglu hladnog piva. Živjeli i dobar tek!





















