strahoninec

‘TRADICIJA BEZ GLUTENA’ Očekuju vas domaće delicije, degustacije i nova knjižica recepata!

Sub
11
11. listopada
09:00 - 13:00
Strahoninec
Strahoninec
događaj je prošao

Udruga oboljelih od celijakije SZ Hrvatske 11. listopada u Strahonincu organizira manifestaciju “Tradicija bez glutena” s degustacijama, druženjem i predstavljanjem nove knjižice recepata

Tradicija bez glutena i ove će godine oživjeti u Strahonincu, gdje Udruga oboljelih od celijakije Sjeverozapadne Hrvatske priprema Dane kruha bez glutena. Manifestacija će se održati u subotu, 11. listopada 2025. godine, od 9 do 13 sati, na adresi Dravska 1, Strahoninec. Riječ je o jedinstvenom događaju koji okuplja sve ljubitelje domaćih okusa, ali i one koji zbog zdravstvenih razloga biraju bezglutensku prehranu.

Posjetitelje očekuje bogat i mirisan stol ispunjen tradicijskim delicijama bez glutena i laktoze, pripremljenima prema provjerenim receptima koje su članice Udruge usavršavale godinama. Bit će tu svježih kruhova, peciva, kolača i slastica – sve u bezglutenskoj verziji, ali s prepoznatljivim domaćim okusom koji vraća u djetinjstvo.

Degustacije i druženje uz “Tradiciju bez glutena”

Osim kušanja brojnih delicija, posjetitelji će moći razmijeniti iskustva, dobiti savjete o bezglutenskoj prehrani te saznati više o svakodnevnom životu s celijakijom. Organizatori poručuju da su Dani kruha bez glutena prilika ne samo za uživanje u hrani, nego i za međusobno druženje i podršku među osobama koje dijele slične izazove.

Nova knjižica “Keksi, pite i zlevanke bez glutena”

Posebna zanimljivost ovogodišnje manifestacije bit će predstavljanje nove knjižice recepata pod nazivom “Keksi, pite i zlevanke bez glutena”. Knjižica donosi niz jednostavnih, provjerenih i ukusnih recepata koji dokazuju da bezglutenska prehrana može biti i raznolika i ukusna.

Organizatori ističu da je svake godine odaziv sve veći, a atmosfera topla i domaća. Zato pozivaju sve, bilo da boluju od celijakije, imaju intoleranciju na gluten ili jednostavno vole zdrave varijante poznatih jela, da posjete “Tradiciju bez glutena” i postanu dio priče koja spaja tradiciju, zdravlje i zajedništvo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije