PROVJERENA RECEPTURA

MIRJANA HIRŽIN U Pušćinama se skriva najbolji recept za krpice!

Ovog se vikenda u centru Čakovca održava manifestacija "Čakovec weekend – Jesen" s bogatim programom, a jedan od njih je i Festival međimurskih slastica

Šetajući kroz atrij Staroga grada i prolazeći kraj bogatih stolova punih kolača, naišli smo na štand Udruge žena Pušćine.

Osim finih kolača, na stolu se našla košara s pomno zapakiranom tjesteninom. Ne moramo ni pitati je li domaća, to je odmah jasno.

Pitali smo tko je zaslužan za domaće krpice pa se iz grupe žena sramežljivo izvukla gospođa Mirjana Hiržin.

Govori nam Mirjana da često, ako ne i uvijek, radi domaću tjesteninu za svoju obitelj. Vidi se da joj je to u malom prstu, budući da nam je recept i cake odmah rekla.

Na kilu brašna ide deset jaja i mrvica soli. Ali brašno mora biti oštro”, objašnjava Mirjana.

Govori nam da za svoju tjesteninu koristi i posebna zelena jaja koje dobiva od određene pasmine kokoši – kokoši hrvatice.

Ako se radi manja mjera, pravilo je jednostavno: jedno jaje na 100 grama brašna.

Nakon što se tijesto umijesi, treba kratko odstajati u frižideru i spremno je za mašinu pa sjeckanje.

Ako se radi veća količina, vrlo je važno krpice dobro posušiti, prije nego se stave u posudu za pohranu.

Ova skromna gospođa rado je i nesebično podijelila recept pa jedva čekamo da ga isprobamo!

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije