Vijesti / Društvo
Društvo

Kalinka organizira ruski fašnik u Međimurju

Udruga ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka objedinjuje pripadnike ruske manjine u Međimurju te ljude koje cijene rusku kulturu i tradiciju. Kalinka je najbrojnija organizacija Rusa na području čitave Hrvatske.


Cilj Udruge je razvoj i podupiranje dobrih odnosa između ruske manjine i hrvatskog naroda, učvršćivanje duha, uzajamnog razumijevanja, te upoznavanje stanovnika Međimurja s Ruskom kulturnom baštinom i tradicijama. Udruga Kalinka po prvi puta organizira ruski fašnik "Maslenica" u Međimurskoj županiji koji će se održati 16. ožujka s početkom u 12 sati na prostoru Turističkog kompleksa Cimper u Murskom Središću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Program manifestacije obuhvaća razgledavanje pivovare Cimper, sušione voća te muzeja rudarstva. Udruga Kalinka nastupat će sa svojim tradicionalnim pjesmama i plesovima, a svi sudionici manifestacije moći će sudjelovati u tradicionalnim ruskim sportskim igrama.


U suradnji sa TK Cimper članice udruge pripremit će gulaš, ruske palačinke, raznovrsne ruske kolače i crni čaj. Posjetitelji će moći degustirati razne vrste votke. Manifestacija se provodi pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj i ljudi koje cijene rusku kulturu i tradiciju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!