Porcijunkulska događanja po mjeri djece

Osim brojnih igračaka koje se mogu naći na svakom koraku na raznim štandovima porcijunkulskog proštenja i ove godine su mnogi sadržaji namijenjeni upravo djeci. Prije svega tu je Vilinska šuma.

Ujutro se crtalo, bojalo i ukrašavalo. Jutrošnja tema bilo je more koje je trebalo dopuniti raznim morskim motivima.

Večer je privukla puno zainteresiranih mališana i njihovih roditelja koji su došli u ovu čarobnu šumu i naučili puno o vilama. Upoznali su razne vile: zubić vilu, kućnu vilu, modnu vilu, kraljicu i kralja te ostale vile s kojima su imali prigodu zaplesati.

Da djeca vole životinje nije ništa novo i zato se u redu čekalo da se zajašu dva ponića koji su razveselili mnoge mališane koji će se kod kuće moći podičiti da su postali pravi jahači.

Hrpe i hrpe kineskih plastičnih igračaka nudi se po jeftinim cijenama u raznim trgovinama. Zato veseli proštenjska ponuda drvenih igračaka, mnogih već i zaboravljenih, a među njima su se našle i praćke.

Luna park je naravno nezaobilazno mjesto za sve mališane koji dolaze na proštenje. Vlakići, autići, vrtuljci, tobogani i sto drugih čuda – pa tko bi odolio.

Ne smijemo zaboraviti ni muzej. Do nedjelje radno vrijeme muzeja je od 10:00 do 18:00 sati. Ulaz za djecu je slobodan pa iskoristite dolazak u Čakovec da ih vratite u muzeju Međimurja nekoliko stoljeća unatrag.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije