Vijesti / Društvo
Društvo

"Legendarni vikend u Čakovcu" - subotom u Starom gradu

Turistička zajednica grada Čakovca za sve goste prilikom dolaska u Grad Čakovec osigurala je besplatne programe pod nazivom "Legendarni vikend u Čakovcu". Kako nas vrijeme nije služilo proteklih vikenda, konačno je došlo dugo očekivano proljeće te samim time i početak "Legendarnog vikenda u Čakovcu" u subotu 20. travnja 2013. godine (Stari grad Čakovec).


Bogata mitska, povijesna i duhovna baština međimurskog kraja živi u legendama koje nam pričaju priču o životu naših predaka (običajima, vjerovanjima, ljubavi, ratovima, vjernosti,strpljivosti, svetkovinama...). Čakovec kao grad slavnih imena, lijepih zdanja, prekrasnog perivoja, lijepe prirode i ljudi koji vole i čuvaju svoju baštinu, idealno je pozornica za scensko oživljavanje povijesnih priča i legendi .

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Čakovečke legende održat će se svake travanjske i svibanjske subote od 10 sati unutar zidina Starog grada Zrinskih. Za djecu igraonice, radionice i pričaonice , a za odrasle scenski prikaz legendi uz mnogo smijeha i aktivnog učešća publike. Glumci, članovi Putujućeg kazališta mladih Orfej zabavljati će vas uz glazbu, ples i specijalne efekte.


Dođite i zabavite se uz legende, doznajte kako su Međimurci kobili ogulili kožu i ponovno je u nju "obukli", kako je fratarski kuhar nadmudrio turskog sultana, pogledajte "oporuku" psa Garova i kadijin sud, doznajte kako je purgar odviknuo svoju ženu Margaritu od pića, kako su vukovi bili krivi za požar, doznajte legendu o vinskom sveučilištu u Krkancu, legendu o Karlu veseljaku I legendu o grofu ciganinu iz Pribislavca.


Program je pun šaljivih detalja, glumci su odjeveni u kostime iz različitih vremenskih razdoblja, koriste se specijalni efekti/dimna zavjesa, zvučni efekti kočija i slično, a publika aktivno sudjeluje u programu. Odrasli će degustirati vino, djeca čokoladu i naučiti kako nastaju legende.


Obzirom da se Legende održavaju na vanjskom prostoru u sklopu Starog grada, u slučaju loših vremenskih uvjeta (kiše) program se odgađa. Sve informacije biti će objavljene na njihovoj web stranici.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci