Misu predvodi biskup Žerdin, a propovijeda fra Linić

Franjevački samostan u Čakovcu i ove godine priređuje bogat duhovni program uz proslavu blagdana Gospe od anđela – Porcijunkule koji okuplja mnogobrojne vjernike iz župa Međimurja i okolice te susjednih zemalja Slovenije i Mađarske.

Na sam blagdan u četvrtak, 2. kolovoza jutarnje mise bit će u 6.30 i 8 sati. U 9.30 sati kreće od Perivoja Zrinskih svečana procesija s kipom Majke Božje ulicama grada Čakovca do dvorišta Franjevačkog samostana gdje će biti proslavljeno središnje misno slavlje koje će predvoditi biskup Gerard Anton Žerdin iz Perua, hrvatski franjevac-misionar i član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a propovijedat će fra Zvjezdan Linić, voditelj trodnevnice.

U 11.15 sati slijedi dvojezična sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa. U 18 sati bit će pobožnost u župnoj crkvi, te večernja misa u 18.30 sati. Duhovni programi započeli su u nedjelju, 29. srpnja koncertom nakon večernje mise u župnoj crkvi. Na koncertu, posvećenom Mariji Kraljici anđela, nastupili su domaći župni zborovi, recitatori, solisti Janja Vukina Fučko i Henrik Šimunković te orguljašica Božica Tuđen.

U ponedjeljak, 30. srpnja započela je trodnevna duhovna priprava koju vodi fra Zvjezdan Linić. Svaki dan obnova započinje pobožnošću u 18 sati te se nastavlja večernjom misom u 18.30 sati. U utorak nakon večernje mise slijedi molitva pred Presvetim. U srijedu 1. kolovoza misno slavlje za bolesne i potrebne proslavit će se u 9 sati, a navečer od 21 do 22 sata priređuje se Marijansko bdjenje. Porcijunkulski oprost može se dobiti 1. kolovoza poslije podne i 2. kolovoza cijeli dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije