Sveta Marija: U subotu i nedjelju Ljeto ribe uz Dravu

ŠRD Klen iz Svete Marije u subotu, 4. i nedjelju, 5. kolovoza na prostoru kod ribičkog doma uz derivacijski kanal HE Dubrava organizira turističku, sportsku i kulturnu – tradicijsku manifestaciju Ljeto ribe uz Dravu 2012.

Subotnji program započinje od 12 sati pojedinačnim ribičkim natjecanjem za Veliku nagradu Svete Marije, dok u 15 sati kreće natjecanje u gađanju zračnom puškom. U nedjelju od 7 sati započinje ribičko natjecanje 18. Ekipni Kup društava uz Muru i Dravu s hrvatske i mađarske strane pod nazivom Natjecanje prijateljstva, u 9 sati slijedi nastavak natjecanja u gađanju zračnom puškom, a od 11 sati započinje natjecanje u kuhanju fiš paprikaša koji će se od 16 sati besplatno podijeliti posjetiteljima.

Od jutarnjih sata posjetitelji će moći razgledati izložbu dijela predmeta iz tamošnje etno zbirke, ručnih radova, izložbu slika Franje Mustača Medarova, izložbu cvijeća od krep papira te ribičkog pribora i opreme. Udruga Svetomarska čipka imat će prezentaciju izrade Svetomarske čipke.

Za cjelodnevni zabavni program bit će zadužen poznati Skandal bend. Treba svakako spomenuti i bogatu gastronomsku ponudu od koje svakako treba isprobati pečenu ribu i šaran na rašljama. Pokrovitelj manifestacije je Općina Sveta Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije