
Osam žena iz Belice pripremilo je pravu gozbu od krumpira i oduševilo posjetitelje Muzeja krumpira
Uoči svečanog otvorenja Muzeja krumpira i Festivala krumpira u Belici, osam vrijednih žena okupilo se već u 4 sata ujutro kako bi pripremile prava kulinarska čuda. Glavni sastojak svake delicije bio je – naravno, krumpir, simbol ovog mjesta i ponos cijelog Međimurja.
Gozba koja mami na kušanje
Na velikom stolu, pred prvim posjetiteljima novootvorenog muzeja, našli su se kroketi, pečeni krumpiri s maslacem, klipići od krumpira, kroasani od krumpirovog tijesta, pizza od krumpira, okruglice, valjušci, ploške krumpira sa sirom, rolade od krumpira i razne krumpirove pogačice punjene domaćim sastojcima. Svako jelo bilo je pažljivo pripremljeno i predstavljalo spoj tradicije i kulinarske mašte.

Žene koje stoje iza delicija
Za pripremu jela zaslužne su bile: Majda Janušić, Mirjana Ftić, Marija Sklepić, Jasminka Haček, Melita Janušić, Valentina Baksa Barbaš, Ivanka Mlinarić i Jelena Taradi Jelenić.
Iako su sve dale svoj doprinos, složno su istaknule da je glavnu riječ imala Marija Sklepić.
– Sve smo tražile savjet i pomoć upravo od gđe Marije – otkrila je Majda Janušić, supruga načelnika Petra Janušića, koja je i sama sudjelovala u pripremi.
Slatka završnica – torte od krumpira
Posebnu pažnju privukle su i slane i slatke torte od krumpira, koje su ispekle Mihaela Dodlek i Svetlana Mesarić. Njihove slastice izazvale su oduševljenje svih posjetitelja, pa čak i novinarke Lista Međimurje, koja nije krila dojmove nakon kušanja.

Ponos i zahvala
Posjetitelji su redom hvalili trud žena koje su se pobrinule da krumpir zasja u potpuno novom ruhu. – Svi smo omastili brk i uživali u okusima – zaključak je koji se mogao čuti među okupljenima.
U ime novinarskog tima online medija eMedjimurje.hr i Lista Međimurje, ženama ide jedno veliko hvala na posvećenosti i ljubavi koju su utkale u svako jelo.







