Krešimir Lovrec na Festivalu filma i vina u Ljutomeru

Na poznatom Grossmannovom festivalu fantastičnog filma i vina koji se po osmi puta održao u Sloveniji u Ljutomeru, boje hrvatskog vina branio je Krešimir Lovrec iz Sv. Urbana uvrstivši se uz još četiri poznate slovenske vinske kuće ( Hlebec, Vinakoper, Pra-Vino  Čurin i Radgonske gorice) u finale za izbor najboljeg festivalskog vina prema odluci svih učesnika i publike.

Nominaciju i selekciju među brojnim natjecateljskim vinima izvršila je međunarodna stručno-enološka komisija pod predsjedanjem dr.sc. Mojimira Wondre. Zasluženu nagradu kao najkompleksnije slatko vino primilo je Pra-vino Čurin za “renski rizling izbor 2009.”, ali i u Lovrecovom zelenom silvancu, pobjedniku kategorije “nearomatičnih suhih bijelih vina”, uživali su ugledni filmski režiseri iz Velike  Britanije, Katalonije, Slovenije, SAD-a, Srbije i Kanade kao i brojni posjetitelji.

Nešto starije gledateljstvo s prostora bivše Jugoslavije sigurno pamti filmove u režiji Slobodana Šijana “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug” i druge, Gorana Markovića “Nacionalna klasa”, “Specijalni odgoj”, “Variola vera”, Karpe Godinino “Življenje in smrt porno tolpe”, “Rdeči boogi” i “Umetni raj” koji su bili počasni gosti Festivala.

Među poznatim osobama na Festivalu sudjelovao je hrvatski producent i nezavisni izdavač  (“Slušaj najglasnije”) Zdenko Franjić. Bio je to zanimljiv međunarodni kulturni događaj za  pamćenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije