
Marija Prekupec, Zlatko i Liljana Furdi te Ivanka Habuš pripremili su ukusna jela od krumpira za sve posjetitelje ispred Muzeja krumpira
Ispred Muzeja krumpira u Belici, a za vrijeme trajanja ceremonije, svi su posjetitelji mogli uživati u krumpirićima.
Glavni akteri ovog kulinarskog štanda bili su Marija Prekupec, Zlatko i Liljana Furdi te Ivanka Habuš, koji su svojim rukama i iskustvom osigurali da nijedan gost ne bude gladan.
Liljana Furdi nije se samo okušala u kuhanju – ona je i prije toga vozila stari traktor u povorci strojeva i alata, privlačeći poglede svih posjetitelja.
Nakon atraktivne vožnje, pridružila se članovima Udruge Gardruža u pečenju krumpira, čime je dodatno obogatila program događanja.
Tradicija i zajedništvo uz krumpir
Posjetitelji su mogli uživati u autentičnim receptima i druženju, dok su mirisi vrhunskih gastronomskih delicija širili veselu atmosferu.
Sudjelovanje lokalnih entuzijasta pokazalo je kako tradicija i moderna zabava mogu ići ruku pod ruku, a jela od krumpira postala su simbol zajedništva i očuvanja kulturne baštine Međimurja.
Marija Prekupec, Zlatko Furdi i Ivanka Habuš svojim su iskustvom i preciznošću u pripremi krumpira dodatno naglasili važnost lokalne gastronomije.
Njihova suradnja s članovima Udruge Gardruža pokazala je kako zajednički rad donosi najbolje rezultate – od mirisa svježe pečenog krumpira do zadovoljnih osmijeha posjetitelja.
Cjelodnevno događanje ispred Muzeja krumpira još jednom je potvrdilo da su tradicija, zajedništvo i lokalni okusi recept za uspjeh, a pečeni krumpir postao je prava zvijezda manifestacije.





