
Festival krumpira 2025. u Belici donosi otvorenje Muzeja krumpira, povorku starih strojeva, kulinarsko natjecanje i Zlatice kup
Općina Belica ove subote, 30. kolovoza, u velikom stilu slavi Festival krumpira 2025, koji se nakon prošlogodišnje stanke (Belica je tada Festival krumpira obilježila tek uz Dane zahvalnosti za plodove jeseni u listopadu) vraća u svoj poseban dan – posljednju subotu u kolovozu.
Uz novog načelnika Petra Janušića, festival ove godine donosi i jedan povijesni trenutak: svečano otvorenje Muzeja krumpira, prvog takve vrste u Hrvatskoj, smještenog u Ulici Ljudevita Gaja 23.
Program započinje povorkom starih strojeva
Festival kreće u 9:45 sati povorkom starih strojeva od Spomenika krumpiru prema novoosnovanom Muzeju krumpira.
U 10:00 sati slijedi svečano otvorenje i kulturno-zabavni program u kojem sudjeluju KUD Belica, Limena glazba Belica, Dječji vrtić svetog Nikole Belica, Karlo Čeh i Patricija Juračić.
Nakon službenog dijela, posjetitelji će moći razgledati Muzej krumpira te uživati u bogatoj ponudi hrane i pića.
Kuhanje jela od krumpira i druženje pod šatorom
Točno u podne, u šatoru kod NK-a BSK Belica, kreće druženje uz nastup TS-a Svirci i tradicionalno kulinarsko natjecanje. Tema natjecanja je krumpir kao glavna namirnica, a stručni žiri nagradit će najkreativnija jela.
Organizatori – Općina Belica i Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira (UMPMK) – osigurali su krumpir, osnovne namirnice, prostor i glazbeni program.
Sudionici trebaju donijeti kotlić, plamenik, plinsku bocu te vlastiti pribor i začine. Rok za prijavu ističe danas, 25. kolovoza 2025., na e-mail: opcina@belica.hr ili telefon: 040/846-067.
Zlatice kup: ženski nogomet na sportskom igralištu
Poslijepodne, od 16 sati, pažnja se seli na sportsko igralište, gdje će se održati Zlatice kup, turnir ženskih amaterskih ekipa. Ove godine natječe se čak deset ekipa, a posjetitelje očekuje uzbudljiv sportski dan u pravom festivalskom duhu.
Festival krumpira 2025 u Belici ove će godine biti poseban – vraća se na svoju tradicionalnu subotu, a s otvorenjem Muzeja krumpira dobiva i novu dimenziju očuvanja bogate poljoprivredne baštine.





