neodoljiv zalogaj

BRZO I UKUSNO Pohani kruh nas vraća u djetinjstvo!

Pohani kruh, jednostavan recept iz djetinjstva, ponovno osvaja srca i stolove

Pohani kruh, taj zaboravljeni klasik iz naših kuhinja mnogima je bio omiljeni doručak ili brza večera. Danas, u vremenu kada je sve dostupno na policama trgovina, pohani kruh podsjeća nas da su najljepši okusi često oni najjednostavniji.

Priprema je brza i ne traži mnogo sastojaka – stari kruh, jaja, mlijeko, malo soli i ulje.

Kriške kruha umaču se u smjesu jaja i mlijeka, a zatim prže dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Rezultat je hrskava korica izvana i sočna, mirisna unutrašnjost. Mnogi ga vole posipati šećerom ili namazati domaćim pekmezom, dok drugi preferiraju slanu verziju uz sir ili šunku.

Mnogima pohani kruh budi topla sjećanja na djetinjstvo, kada bi miris iz kuhinje mamio cijelu obitelj za stol. Bio je to način da se iskoristi stari kruh, ali i trenutak koji je okupljao ukućane. U prošlim desetljećima, kada nije bilo izobilja, pohani kruh bio je i simbol domaće snalažljivosti.

Pohani kruh ponovno u trendu

Posljednjih godina, pohani kruh sve se češće pojavljuje na jelovnicima bistroa i restorana koji nude “comfort food”. Mladi kuhari u njega unose moderan twist – poslužuju ga s egzotičnim namazima, začinima ili voćnim preljevima. No, bez obzira na sve nove varijante, originalni recept ostaje neponovljiv.

Pohani kruh nije samo obrok, nego i priča o jednostavnosti, toplini doma i mirisima koji nas vraćaju u neka bezbrižnija vremena. Ako ga dugo niste jeli, možda je baš danas pravi trenutak da izvadite stari kruh, umutite jaja i u kuhinji probudite uspomene.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije