Svi uz Lovru Pergara: Dogovoreni svi detalji uz humanitarnu akciju

U Maloj vijećnici Međimurske županije u utorak 11. ožujka 2014. je održan organizacijski odbor humanitarne akcije za pomoć osmogodišnjem Lovri Pergaru iz Mihovljana, slabovidnom djetetu kojem su potrebne u ovom trenutku 3 operacije da bi očuvao vid na desnom oku.

Na sastanku, na kojem su prisustvovali savjetnik predsjednika RH  za sport i humanitarne akcije Branko Tušek, te njegov zamjenik Miroslav Bičanić, Slaven Knežević – Grof kao predstavnik Humanitarnih zvijezda Hrvatske, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, predstavnici sponzora Germania kladionica te jedni od nositelja aktivnosti uz Međimursku županiju Kristina Bajs iz Udruge mladih Mihovljan i Damir Ledenčan te predstavnici ŽNK Katarina Zrinski iz Mihovljana, su se na inicijativu župana Matije Posavca dogovarali svi potrebni detalji da se od svega napravi izuzetan događaj, a s ciljem pomoći malome Lovri.

– Danas smo se okupili da usuglasimo sve detalje koji su potrebni da nam akcija i uspije. Operacije su skupe i znamo da financijska situacija u obitelji Pergar nije najbolja i svaka pomoć po tom pitanju je dobrodošla. Zato moramo sve složiti da uspijemo i Lovri osiguramo da svijet vidi u punom sjaju – istaknuo je župan na početku samog sastanka, zahvalivši se svim sudionicima na trudu, Humanitarnim zvijezdama koji su danas već postali institucija u svom djelovanju i aktivnostima diljem Hrtvatske, a  posebice Ledenčanu koji je i inicirao humanitarnu akciju zajedno s Udrugom mladih Mihovljan.

Humanitarna akcija će se temeljiti na sportskim događajima, tj. nogometnim susretima u kojima će sudjelovati ženski nogometni klubovi iz Međimurja, nogometne škole Sloge i Međimurja, ali i revijalne utakmice novinara i političara te kao vrhunac večeri utakmica Humanitarnih zvijezda i sportskih zvijezda s područja Međimurja i okolice.

– Kada se ovoliko ljudi okupi s dobrim namjerama uspjeh je zajamčen i siguran sam da ćemo u potpunosti realizirati zacrtane ciljeve – napomenuo je Bičanić napomenuvši i da su Humanitarne zvijezde konstantno aktivne te tijekom godine imaju do 20-tak takvih utakmica.

– Pokrenuli smo cijelu akciju prije nekoliko mjeseci i vjerovao sam u uspjeh, ali sve ovo je premašilo moja očekivanja. Drago mi je da je Međimurje pokazalo još jedanput svoje veliko srce, ali i da su poznate ličnosti iz sporta i kulture pokazali interes i odlučili nam se pridružiti – rekao je Damir Ledenčan te se još jedanput zahvalio županu na otvorenosti i pomoći koju je osigurao.

Javnost će u skoro vrijeme biti upoznata sa svim detaljima humanitarne akcije koja će se održati 26. ožujka 2014. godine u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, a do tada se nadamo da će sve skupa polučiti jednakim uspjehom kao i uspjela akcija I. OŠ iz Čakovca kojom su se prikupila sredstva za prvu operaciju koja je nedavno uspješno obavljena u Belgiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije