
Svake godine krećemo u potragu za finim langošima na Porcijunkulovom - nekad pazimo na cijenu, a nekad na izgled, no ove smo godine probali sve!
Prošetali smo centrom Čakovca i po najvećem međimurskom proščenju, Porcijunkulovom, u potrazi za najfinijim međimurskim poslasticama – langošima. Naišli smo na nekoliko ugostiteljskih štandova koji ih peku i serviraju ih svježe posjetiteljima.
Cijene su slične, ako ne i iste kao prošle godine, samo što štanda s langošima iz Ivanovca kod dječje zone više nema. Tamo su prošle godine langoši bili najjeftiniji – 2,5 eura.
Najjeftiniji langoši koje smo danas našli koštali su 3 eura, a kod crkve sv. Nikole ih je pekla simpatična gospođa iz Čakovca.

U Parku Rudolfa Kropeka se pak nalaze vrhunski langoši koji koštaju 4 eura.

U centru grada, na samom Trgu Republike, langoši pak koštaju 5 eura po komadu.

Oni što smo primijetili jest visoka kvaliteta svih langoša, hrskava kora i mekana unutrašnjost i odličan okus.
Ostaje za vidjeti koliko će langoši koštati na sajmu “Doba Zrinskih”, ali i na ugostiteljskom objektu kod Knjižnice te kod dječje zone, jer objekti još nisu otvoreni.
Svi su fini, pa tko voli, nek izvoli. Jedino pitanje koje na kraju ostaje je: s češnjakom i vrhnjem, kečapom ili bez?












