Kajkavska Renesansa organizira Tribinu o kajkavskom jeziku

Udruga Kajkavska Renesansa vtemeljena v Kotoribi, glaboko vkorijenjena v međimorski tradiciji, a aktivna v celi kajkavski regiji, v tradiciji Kotoripčana Ignaca Sentmartonija ki je autor 1. Kajkavske gramatike, organizira Tribinu o kajkavskom jeziku v Zagrebu, 12.6.2014.

– Čez predavanja budemo prezentirali stručnjakom i javnosti najnoveša gibanja na području kajkavskoga jezika, dobru praksu v EU i Horvatski z područja kulturne i lingvističke vsakojačkosti.
Teme Tribine budu prezentacija rezultata zahtjeva za internacionalni jezični kod za kajkavski jezik, zakaj je kajkavski jezik važen za kulturnu vsakojačkost,i zakaj je to važno za kulturu kak 4. stupa održivoga progresa.

Čez tribinu smo uspeli smo spojiti upravni, navučno-vsevučilšni i obrazovni sektor s javnim, kaj mora vsaka inicijativa če oče biti održiva na duže štreke.  Sudelovatelji na tribini su stručnjaki – vodeči profesori Vsevučilišča v Zagrebu s područja kulture i jezika, s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture, direktorice i vučiteljice Srednjih i temeljnih Zagrebečkih škol i okolice, studenti i vučeniki, te član predsedništva OReHa kak javne organizacije za održivi razvoj.

Ova tribina pokazuje da i mala udruga more sprevesti važne inicijative na nacionalnoj razini, če ima viziju, energiju i izvrsnost – najavljuje mag. Mario Jembrih, predsednik Kajkavske Renesanse.

>>> Program Tribine o kajkavskom jeziku

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije