Vijesti / Društvo
Društvo
Vino tjedna: Pinot crni rose Vinarije Dvanajščak Kozol

Vino tjedna: Pinot crni rose Vinarije Dvanajščak Kozol

Svaki tjedan predstavljamo jedno vino tjedna po izboru i opisu sommeliera Kristijana Gačala ili etabliranog novinara i ljubitelja vina i njezine kulture Stjepana Mesarića, koji je zajedno s ekipom eMedjimurja posjetio podrume etabliranih međimurskih vinara, od koji ćemo istaknuti tjedno po jedno vino koje nas se dojmilo.

Vino ovog tjedna je prema odabiru Stjepana Mesarića:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PINOT CRNI ROSE 2013 -  polusuho, 11,5% alc.

Bajkovit i intrigantan naziv iza sebe krije upravo i takvo vino. Ugodnog okusa, blage svježine i nježne boje je ovo vino stvoreno i odnjegovano u podrumima obitelji Dvanajščak – Kozol u Dragoslavcu. Polusuho je vino koje sadrži 11,5 posto alkohola i pije se rashlađeno na 8 do 10 C stupnjeva. Najbolje se sljubljuje s različitim slasticama, te međimurskim delicijama, pogačama s jabukama, pogačama s tikvama i makom, palačinkama sa sirom i ponajbolje s međimurskom gibanicom. Blagodatno je popiti ga uz pečeno meso peradi, odojak i divljač, te s plemenitim sirevima.

Vino zaslužuje da ga proglasimo vinom tjedna i preporučimo na Vaš stol!

Ovo je vinarija koja je prva odnjegovala Pinot Crni na ovom prostoru i takoreći utrla put kolegama u Međimurju i odmakla se od uvriježenog mišljenja da ovdje uspijevaju samo bijele sorte. Prvi vinogradi preuzeti su od djeda sa kapacitetom od 4000 litara i sortama Šipon, Rajnski Rizling, Chardonnay i Pinot Bijeli. Djed se počeo baviti vinom u 70-tim godinama, dakle nešto više od 35 godina, vino je u obitelji. Godine 1996 kuća je dobila certifikat kontroliranog podrijetla te  počinje proizvodnja i prodaja vina pod vlastitom etiketom.

Vino možete nabaviti u kontaktu s domaćinima iz Vinarije Dvanajščak - Kozol

Kontakt:
Vina Dvanajščak - Kozol
Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec
Tea Dvanajščak: +385 (0)98 180 9431
www.vina-dvanajscak.hr

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!