Vino tjedna: Pinot bijeli iz kuće Vina Horvat

Svaki tjedan predstavljamo jedno vino tjedna po izboru i opisu sommeliera Kristijana Gačala, koji je zajedno s ekipom eMedjimurja posjetio podrume 15 etabliranih međimurskih vinara, od koji ćemo istaknuti tjedno po jedno vino koje nas se dojmilo.

Vino ovog tjedna je:

PINOT BIJELI 2013 – VINA HORVAT – KVALITETNO VINO, polusuho, 11,2% alc.

BOJA – bistra svjetlo zlatna

MIRIS – fina kandirana kruška sa nijansom citrusa, vrlo nježan

OKUS – snažan i mlad. Odličan odnos organoleptičkog doživljaja prezrelih agruma, kruške te badema. Dugotrajan.

HRANA – domaća zlevanjka ili trepa, te palačinke s orasima u vinskom šato-u, odnosno bilo što s orašastim voćem.

– Godine 2001.  zasadili smo svoje prve vinograde,  tako da smo novi i mladi vinari, i to je sve više-manje krenulo na nagovor sina Roberta. Sadili smo i sljedeće godine, pa 2008. i 2009., a svoje mjesto 2012. našao i Pušipel klonske selekcije. Dakle, vinogradi su posađeni, a sada se treba pobrinuti i za podrum koji je bio sagrađen 2003 godine. Ulaz krase i ostaci kamenja iz rimskog doba.  Malo po malo, korak po korak sadili smo vinograde kako smo kupovali zemlju. Početak je bio vrlo težak i nepredvidljiv – priča nam Vlado Horvat.

Velika kušaona sa podrumom je prvo što ugledate na adresi Sv. Urban 279, a kuće obitelji su smještene na istoj strani ceste.  Vinogradi se protežu dokle vam pogled seže. Svih 6 Ha zemlje pod vinogradom na pitomim bregima. Čokoti stoje kao vojnici, savršeno uređeni redovi, svi do jednog jednaki, kao da čekaju ”gazdu” da popriča s njima. Cijeli intervju pročitajte klikom ovdje.

Vina Horvat možete nabaviti u kontaktu s vlasnicima Vinarije

Vina Horvat
OPG Vladimir Horvat
Sveti Urban 279, Sveti Urban
+385 40 830 152
+385 98 463 555

Kristijan Gačal vanjski je suradnik portala eMedjimurje.hr, rođeni je Čakovčanac koji ponosno nosi titulu 1. razine prestižnog ceha sommeliera iz Londona – Court of Master Sommelier, London. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s internacionalnom klijentelom i iskustvom s preko 800 etiketa što domaćih što internacionalnih vina. Put je počeo davne 1993. godine na putničkim cruiserima (Disney Cruise Line, RCCI) što danas i nastavlja. U međuvremenu je bio dio mnogih konzultacija u svrhu otvaranja i vođenja restorana i hotela, te jahti sa visokim standardima od 5 zvjezdica te isto tako vrlo dobro upućen u vrlo zahtjevne standarde afilijacija ponajboljih putničkih agencija u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama (Conde Nast Johansens i Virtuoso).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije