PODTUREN

KOPNENI MORNARI Kad ne spašavaju skelu, kuhaju gulaš na Turenskom kotliću

Vesela ekipa, odjevena u prepoznatljive mornarske majice, privukla je pažnju posjetitelja, ali i podsjetila na jedan nedavni lokalni događaj

Na drugom izdanju gastromanifestacije Turenski kotlić održanoj 21. lipnja u Podturnu, među 22 kulinarske ekipe istaknula se i jedna neuobičajenog imena i odjeće – “Podturenska mornarica”.

Vesela ekipa, odjevena u prepoznatljive mornarske majice, privukla je pažnju posjetitelja, ali i podsjetila na jedan lokalni događaj koji je prošle godine punio novinske stupce.

Naime, članovi “mornarice” – Dario Šegović, Mladen Peršak, Josip Šajnović, Stjepan Ovčar i Ivica Mikulić – nazvali su se kopnenim mornarima s razlogom.

Upravo su oni prošlog ljeta sudjelovali u neobičnoj, ali itekako važnoj akciji: spašavanju skele, “novakovskog broda”, koju je snažni vodeni val 2023. godine otrgnuo od pristaništa i odnio nizvodno u mulj.

Operacija izvlačenja skele izazvala je tada velik interes javnosti, a stanovnici Podturna su je – u šali i s puno duha – pretvorili u lokalnu legendu.

Ovaj su put kopneni mornari pokazali da se snalaze i uz kotlić – njihov je gulaš bio među onima koji su se najbrže ispraznili. Želimo im više akcija kuhanja gulaša, a manje akcija na nepredvidivoj Muri.

Podturenska mornarica
Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije