Glasnici nade – kršćanski rokeri sviraju u crkvi na čakovečkom Jugu

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec-Jug povodom Godine posvećenoga života organizira predstavljanje Reda dominikanaca, te koncert kršćanske glazbene skupine “Glasnici nade” u četvrtak, 21. svibnja 2015. godine u 19,00 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog Čakovec – Jug.

Ovaj koncert, ali i ono o čemu će progovoriti Anto Bobaš bit će zanimljiv jer će pokušati odgovoriti na mnoga pitanja kao što su: rock glazba kao mogućnost dijaloga Crkve i mladih. Je li uopće moguće neki od suvremenih glazbenih izričaja spojiti s temeljnim kršćanskim naukom?

Povezivanje profanog i prolaznog rock’n’rolla s ne-prolaznim Evanđeljem nesumnjivo je veoma bizarno, ali se događa. Postojanje tzv. White metala na Zapadu potaknulo je i braću Bobaš da na hrvatskim prostorima pokrenu projekt Kršćanskog rocka (Christian rock) pod imenom “Glasnici nade”. (www.glasnici-nade.com)

Program:

– 19.00 sati – sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug koju predvodi fra Anto Bobaš.
– 19.30 sati – koncert kršćanske glazbene skupine “Glasnici nade” (na kojem će progovoriti o kršćanskom rocku)

Ukratko:

Anto Bobaš je dominikanac, kršćanski rock glazbenik, hrvatski pjesnik. S bratom Jadrankom je osnovao kršćanski rock sastav (white metal) “Glasnici nade” 1991. godine, ali svećenički mu je poziv uvijek bio na prvom mjestu. Magistrirao je na temu Rock-glazba i sotonizam, koji je poslije objavio i u knjizi.

U njoj je pisao o sotonizmu i okultizmu u rock-kulturi. Obradio je široku temu glazbenog koketiranja s tim temama, “oprezno odvajajući pravovjerno žito od zlokobnog kukolja”, a kao zaključak: “problem sotonizma u glazbi postoji, no većina je rokera ipak lažno i iz marketinških pobuda odana Vragu.”

Snimio je nekoliko glazbenih CD-ova i objavio je nekoliko knjiga. Danas je župnik u Zagrebu u župi Kraljice svete Krunice. Ponedjeljkom u 22,30 sati na Hrvatskom katoličkom radiju vodi emisiju “Oni rokaju za Gospodina” na kojoj pušta kršćanski metal i kršćanski rock.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije