Mursko Središće: Raste vodostaj Mure, nema potrebe za paniku!

Mursko Središće: Raste vodostaj Mure, nema potrebe za paniku!

Na temelju dojave o nadolazećoj opasnosti od poplave rijeke Mure izdanoj od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područni ured Čakovec danas u 14 sati u Murskom Središću u lučici kraj rijeke Mure sastali su se zapovjednik Stožera zaštite i spašavanja Dražen Srpak, Rajko Tomanić i Bojan Bračko, zapovjednik i zamjenik zapovjednika Zapovjedništva civilne zaštite Grada Mursko Središće, Rajko Bogdan, zapovjednik DVD Mursko Središće i komunalni redar Drago Belše.

Kontaktirani su predsjednici mjesnih odbora Mursko Središće, Hlapičina, Križovec i Peklenica. Na osnovu uvida u stanje vodostaja na licu mjesta te predviđanja DUZS zapovjednik Stožera Dražen Srpak, u cilju prevencije moguće i najavljene poplave rijeke Mure, odlučio je pozvati dio pripadnika Postrojbe civilne zaštite Grada Mursko Središće, za područje Murskog Središća i Hlapičine.

U suradnji s poduzećem “Hrvatske vode” dopremljene su vreće i pijesak, te su već u 15,30 sati pripadnici Postrojbe Civilne zaštite i komunalni radnici Grada počeli sa punjenjem vreća pijeska i postavljanjem tzv. “zečjeg” nasipa uz rijeku Muru u Murskom Središću i Hlapičini, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave, tj. visokog vodostaja za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Tijekom noći i sljedećih dana pripadnici postrojbe DVD Mursko Središće uz rijeku Muru provodit će dežurstva, te biti u stalnom kontaktu sa zapovjedništvom Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništvom civilne zaštite Grada Mursko Središće.

Iz Policijske uprave međimurske obavještavaju građane da je ponovo zbog povišenog vodostaja rijeke Mure od nedjelje, 22. srpnja od 6 sati, zatvoren Granični prijelaz Sveti Martin na Muri (pogranični promet). Granični prijelaz zatvoren je do daljnjeg, te se građani upućuju da koriste obližnje granične prijelaze.

Građanima poručuju da je situacija pod kontrolom i nema razloga za uzbunjivanje i paniku. Čitatelj nam je poslao nekoliko fotografija iz Murskog Središća na kojima je jasno vidljiv rast vodostaja rijeke Mure.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije