Humana nota Porcijunkulovog: Lovro na operaciju, a djeca na more!

>> Humana nota Porcijunkulovog: Lovro ide na operaciju, a djeca na more!

Tijekom ovogodišnjeg Porcijunkulova održane su i dvije humanitarne akcije. U prvoj, prodajom dresova nogometne, rukometne i košarkaške nacionalne reprezentacije prikupljao se novac za pomoć Lovri Pergaru iz Mihovljana, a dijeljenjem međimurske pogače skupljala su se sredstva za odlazak djece smještene u udomiteljskim obiteljima na more.

Na konferenciji za novinare, koja je u srijedu održana u prostorima Turističke zajednice Grada Čakovca, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da su obje akcije uspjele. Na samoj aukciji prikupljeno je 29.000,00 kuna, dok je prodajom kišobrana koji su krasili središte grada prikupljeno dodatnih 5.700,00 kuna. Taj novac bit će uplaćen Pergarovoj obitelji, kako bi Lovro mogao otići na operaciju u Belgiju koja bi trebala zaustaviti napredovanje bolesti koja mu prijeti potpunom sljepoćom.

Na sam blagdan Gospe od Anđela dijeljena je međimurska pogača, a humanitarnim prilozima koje su davali građani, prikupljeno je 5.159,78 kuna. Taj novac iskoristit će se za plaćanje smještaja djece iz udomiteljskih obitelji, koja su tijekom kolovoza boravila u odmaralištu u Dramlju.

Inače, projekt je podržan na Kolegiju gradonačelnika i načelnika Međimurske županije, a financijski na Grad Čakovec otpada 10.000,00 kuna. Razlika će se pokriti iz Gradskog proračuna. Gradonačelnik Kovač zahvalio se svima koji su svojim prilozima pomogli, bilo Lovri, bilo udomljenoj djeci. “Manifestacija je u svakom pogledu uspjela, pa tako i u svom humanitarnom aspektu.”, zaključio je Kovač.

O rezultatima ovogodišnjem Porcijunkolova, ali i o aktivnostima koje će provoditi Turistička zajednica Grada Čakovca, govorila je voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek. Posebno se zahvalila svima izlagačima, posjetiteljima i sudionicima programa koji su se odvijali tijekom trajanja manifestacije, naglašavajući da bez njih rezultati ne bi bili takvi.

Damir Ledenčan zahvalio se na podršci svima onima koji su sudjelovali u akciji za pomoć Lovri Pergaru, a Marina Hoblaj svima koji svojim dobrovoljnim prilozima omogućili djeci udomljenoj kod međimurskih udomiteljskih obitelji, po prvi put u životu otiđu na more.

Inače, danas je simbolički na upotrebu svim posjetiteljima Grada, ali i svim građanima Čakovca dan multimedijalno informacijski dodirni panel, koji omogućuje brzo, jednostavno i učinkovito dobivanje informacija o gradu i županiji, njihovoj turističkoj, kulturnoj, gastronomskoj i inoj ponudi.

Cijelo vrijeme spojen je na Internet preko kojeg ažurira informacije, a zainteresirani mogu ispisati i, primjerice, put do tražene lokacije. Kako je rečeno na predstavljaju, Čakovec je prvi grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji ima ovakav moderni sustav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije