
Međimurski lovci pripremili 700 litara gulaša i 600 porcija roštilja - u Čakovcu se slavio lovni turizam i kulinarstvo
U sklopu bogatog programa Dana Međimurske županije 2025., koji traje od 21. travnja do 11. svibnja, centar Čakovca danas, 10. svibnja, bio je domaćin omiljenih Dana lovnog turizma i kulinarstva – manifestacije koja već tradicionalno okuplja zaljubljenike u domaću kuhinju, dobru atmosferu i lovačku kulturu.
Predivna atmosfera i zamamni mirisi
Podno zidina Staroga grada Čakovca, od ranih je jutarnjih sati mirisao lovački gulaš, roštiljalo se meso, a Perivojem Zrinski su odzvanjale lovne skladbe u izvedbi rogista Lovačkog saveza Međimurske županije.
Sve u režiji međimurskih lovaca koji su, uz pomoć Lovačkog saveza Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i Međimurske županije, upriličili kulinarski spektakl na otvorenom.
Glavna zvijezda bio je, bez sumnje, lovački gulaš – pripremljen od čak 200 kilograma mesa vepra i jelena. U velikom kotlu krčkalo se čak 700 litara, odnosno preko 1500 porcija ove tradicionalne poslastice, a za njezin okus i kvalitetu pobrinuo se majstor kotlića Josip Jalšovec, poznat i kao Jazz, iz Podturna, koji ovu deliciju kuha već 19 godina zaredom.
Uz gulaš i roštilj
Osim gulaša, posjetitelji su mogli uživati i u slasnom roštilju. Na žaru su se pekli vratina i carsko meso, a za 600 porcija koje su planule u rekordnom roku bio je zadužen Drago Pongračić iz Lovačkog društva “Prepelica” iz Male Subotice.
“Godinama pečem roštilj, nosim svoj vlastiti alat, a nitko ne ostaje gladan”, kazao je Pongračić dok je marljivo dijelio meso s roštilja.
Redovi ispred štandova, vesela lica i zadovoljno mljackanje potvrda su da je ova manifestacija nezaobilazna točka Dana Međimurske županije. Lovci su još jednom pokazali da osim u lovu, briljiraju i u kuhinji – na radost svih prisutnih.







































