FOTO: Održana 127. redovna godišnja skupština DVD Donji Kraljevec

>> FOTO: Održana 127. redovna godišnja skupština DVD Donji Kraljevec

U subotu 13. veljače 2016. godine održana je 127. redovna godišnja skupština DVD Donji Kraljevec. Na skupštini je bio županijski zapovjednik i zapovjednik javne postojbe Mladen Kanižaj.

Uz sva susjedna, prijateljska i bratska dobrovoljna vatrogasna društva te mještana i vatrogasaca Donjeg Kraljevca, skupštini su prisustvovali načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dopredsjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan Andrija Ilijaš i predstavnik vatrogasnih veterana VZMZ Dragutin Pavlic.

Na skupštini su uz predstavnike Udruge umirovljenika, OŠ D. Kraljevec, KUD-a Općine Donji Kraljevec, predstavnika Puhačkog orkestra, Udruge pjesma bili i predstavnici DVD-a iz: Bratsko društvo DVD Sesvetski Kraljevec, DVD Kupinečki Kraljevec, DVD Brekinska, DVD Čukovec, DVD Domašinec, DVD Donja Dubrava, DVD Donji Hrašćan, DVD Donji Pustakovec, DVD Draškovec, DVD Gardinovec, DVD Goričan, DVD Hodošan, DVD Karlovec Ludbreški, DVD Kotoriba, DVD Oporovec, DVD Palinovec, DVD Prelog, DVD Cirkovljan, DVD Sv. Juraj u Trnju, DVD Turčišće i DVD Čehovec.

Priznanja

Spomenicu za 10 godina djelovanja u društvu su dobili: Tomo Gosarić, Željko Tizaj. Spomenicu za 20 godina djelovanja u društvu su dobili: Andreja Zdravković, Petra Križaj, Daniela Kovač, Aleksandar Barlović. Spomenicu za 50 godina djelovanja udruštvu dobio je Đuro Lepen. Spomenicu ‘Vatrogasni veteran’ dobili su: Đuro Lepen, Darko Kolarić, Josip Balent, Andrija Kovač, Franjo Blažeka. Uvjerenja o završenim specijalnostima su dobili: Specijalnost tehničke intervencije – Tomislav Hozjak, Luka Percač, Aleksandar Zdravković i Specijalnost zaštita dišnih organa – Luka Percač.

Aktivnosti DVD-a Donji Kraljevec su 2015. godine ponajviše bila usmjerena ka poboljšanja radnih uvjeta u društvu, edukaciji članova društva, radu sa mlađim naraštajima. Vatrogastvo nije samo gašenje požara, već i sprječavanja nastanka požara.

Zbog toga je potrebno educirati stanovništvo o samim opasnostima nastanka požara. U tu svrhu je bilo potrebno pregledati hidrantske mreže u naselju, obaviti preglede kombajna u pred žetvenoj sezoni. Vlasnici kombajna su bili ukratko upoznati sa protupožarnom preventivom, odnosno sa ponašanjem u slučaju požara te im je tom prilikom uručen propagandni letak.

Takmičenja:

– DVD Donji Kraljevec sudjelovao je na natjecanju VZMŽ za pomladak i mladež sa 3 ekipe.
– na natjecanju za seniore VZP D. Kraljevec – Goričan nastupali su sa tri ekipe iz sljedećih kategorija: MA, MB, te jedna ekipa u kategoriji ŽB. MB i ŽB ekipa izborile su nastup i na Županijskom takmičenju za seniore.

Osim tih takmičenja sudjelovali su i na:
– natjecanju sa sprežnim špricama u Sv. Mariji sa 3 muške te jednom ženskom ekipom, te u muškoj konkurenciji osvojili 1. i 3 . te 5 mjesto. Pobjedom na jubilarnom 20. takmičenju osvojili su treći prijelazni pehar zaredom u trajno vlasništvo.
– natjecanju sa sprežnim špricama u Gornjem Kuršancu sa jednom ekipom i osvojili su 3. mjesto.

Što se tiče samih intervencija, tijekom 2015 godine imali su 3 požarne i 6 tehničkih intervencija. Osim toga održali su i dežurstva i to:
– dežurstvo i regulaciju prometa tokom dana Rudolfa Štajnera,
– dežurstvo i regulaciju prometa tijekom trajanja Voćarskog sajma,
– dežurstvo kod paljenja vuzmenki.

U sklopu edukacije pripadnika DVD-a Donji Kraljevec bilo je izvršeno nekoliko taktičko pokaznih vježbi, na koje se odazvao veliki broj članova DVD-a, zatim je izvršeno doškolovanje pojedinih članova, te osposobljavanje dvojice članova za rukovanje izolacionim aparatima. A educirali su se i oni najmlađi – DVD Donji Kraljevec je i ove godine posjetio dječji vrtić i OŠ Donji Kraljevec. Svake godine DVD Donji Kraljevec obilježava i dan Sv. Florijana odlaskom na Svetu misu.

Osim redovitih sudjelovanja na Godišnjim skupštinama DVD Donji Kraljevec je prisustvovao i na proslavama:
– 130. obljetnice postojanja DVD-a Čakovec,
– 70. obljetnice postojanja DVD-a Karlovec Ludbreški,
– 80. obljetnice DVD-a Turčišće,
– te u mimohodu vatrogasnim vozilima za Dan državnosti.

Treba napomenuti da je iznimno puno truda uloženo u sam rad društva. Svakodnevno se susreću sa svakojakim poteškoćama, pogotovo financijske naravi, ali uvijek na neki način uspijevaju doći do potrebnih sredstava za nabavku prijeko potrebne opreme koja je nužna za rad društva. Kako bi pospješili suradnju sa vatrogasnim društvima izvan granica Lijepe naše, članovi društva su u više navrata odlazili u posjete stranim društvima i to:
– profesionalnoj postrojbi grada Regensburga,
– profesionalnoj postrojbi grada Graza,
– posjet svjetskom sajmu vatrogasne opreme Interschutz u Hanoveru.

Prilikom tih posjeta za poklon su dobili donacije vatrogasne opreme i vozila:
– profesionalna vatrogasna postrojba grada Regensburga donirala im je uz mnogo vatrogasne opreme i zapovjedno vozilo marke BMW serije 5.

‘Ovim putem DVD Donji Kraljevec se zahvaljuje Općini D. Kraljevec, MO D. Kraljevec te svim žiteljima naše Općine koji su na bilo kakav način pomogli i olakšali društvu ostvarivanje zacrtanih ciljeva.’, poručili su članovi DVD-a Donji Kraljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije