Jakopićeva mlada vina predstavljena u Esplanadi

>> Jakopićeva mlada vina predstavljena u Esplanadi

Prestižni zagrebački hotel ‘Esplanada’ bio je mjesto održavanja Festivala mladih vina na kojemu su predstavljena i degustirana najbolja hrvatska mlada vina berbe 2015. godine. Svoje mjesto imala je Vinska kuća ‘Jakopić’ iz Železne Gore.

Jakopićevi su se predstavili s mladim vinima, graševina, pušipel clasic, sauvignon, graševina i rosse, a degustaciju je vodila Nadica Jakopić koja kaže:

– Na festivalu su bili brojni vinari iz cijele Hrvatske osim Istre i mogu kazati kako je Hrvatska zaista zemlja s mnogo dobrih mladih vina. Ipak, Međimurje je biser među njima što se vidjelo po broju ljudi koji su konzumirali vina, jer ih se najviše zaustavljalo i zadržavalo kod nas.

Rose oduševio: – Obične konzumente-potrošače i one koji se vrlo dobro razumiju u vina posebno je oduševio naš rosse, mlado vino koje smo prvi put stvorili i predstavili tržištu. Ocjene su zaista visoke, a vidjelo se kako su mnogi poznavatelji naših vina bili ugodno iznenađeni rosseom kao novinom u našem asortimanu, rekla je Nadica.

Sorta Pušipel sve traženija: – Raduje me i činjenica kako se pušipel sjajno profilirao kod potrošača i sve više njih pokazuje interes za ovu zaštićenu međimursku sortu ili marku vina. Sve u svemu i na ovoj prestižnoj priredbi, međimurska vina su se pokazala kao vodeća u Hrvatskoj, što je priznanje za sve nas, naše radnike, kao i agronome koji su neizostavna karika u uzgoju grožđa, kaže Nadica Jakopić, zadovoljna što se o njihovim ali i drugim međimurskim vinima govori vrlo pozitivno i lijepo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije