Djelatnici Općine Šenkovec izradili stepenice kroz šumarak

Djelatnici Općine Šenkovec izradili stepenice kroz šumarak

Marljivim i timskim radom djelatnika zaposlenih u Općini Šenkovec preko programa javnih radova, u samo tri dana niknule su nove drvene stepenice i rukohvat na dosadašnjoj strmoj i neuređenoj stazici, a uz stazu je postavljena i drvena klupica za odmor. 

Njihovom zaslugom mještanima se pružila prilika da od vrtića, zgrade Općine i Knjižnice i čitaonice Šenkovec idiličnom stazicom koja se savršeno uklapa u postojeći šumski ambijent, preko novih stepenica, skrate put do SC Gorčica, odnosno do igrališta NK Šenkovec.

Napomenimo i to da je nabavu dasaka za stepenice organizirao voditelj “Programa mladih 2012.” Tihomir Benčić, također zaposlen u Općini Šenkovec preko programa javnih radova. Daske su preuzete u Radionici željezničkih vozila, zahvaljujući Draženu Hozjanu koji je u svojem poduzeću dogovorio preuzimanje dasaka, platio naknadu te ih donirao Programu mladih.

U početku je predviđeno sudjelovanje mladih iz Općine Šenkovec u izradi drvenih stepenica  no, kako Zakon koji nalaže prethodno osposobljavanje za rukovanje različitim alatima s povećanim opasnostima nije dopuštao njihovo sudjelovanje, odlučeno je da poslove izrade odradi ekipa javnih radova, a poslove uređenja okoliša, sadnje biljaka i postavu  koševa za smeće, informativnih panoa i kućica za ptice naknadno će odraditi  mladi organizirani u grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije