Dani smijeha Kerekesh teatra dolaze u Kotoribu!

Dani smijeha Kerekesh teatra dolaze u Kotoribu. Početak festivala je 22. travnja te će trajati do 24. travnja, a organizator je KUD Kotoriba. Predstave će se izvoditi u Domu kulture u Kotoribi.

Neka se Kotoriba pripremi na smijeh jer Kerekesh teater dolazi sa svojim najbolji i najsmješnijim predstavama, kako za djecu, tako i za odrasle.

Već su poznate i cijene, tako će ulaznica za dječju predstavu biti 25 kuna za djecu i 30 za roditelje, dok će cijene ulaznica ostalih predstava biti 40 kuna.

Naravno, možete kupiti i festivalsku kartu za iznos od 100 kuna.

Karte će se moći kupiti prije predstave na blagajni ili rezervirati na broj 099 504 6120.

Kerekesh teatar u Kotoribi će izvesti četri predstave: 22. travnja možete pogledati predstavu ‘Debitanti’ (19h) i predstavu za djecu ‘Grimmix’ (14h), u subotu su na rasporedu ‘Krtice’ (19h), a zadnjeg dana, 24. travnja, izvesti će predstavu ‘Povratak ratnika’ (19h).

Ljubavno-erotska komedija ‘Debitanti’

Kajkavska ljubavno-erotska komedija Ljubomira Kerekeša, kojeg je za nastanak djela “narajcal” Decameron Giovannija Boccaccia (1313-1375). U autorskoj napomeni stoji “ne preporuča se ispod 14,3…”, a predstava je napravljena u maniri srednjovjekovnih pučkih teatara, u vrijeme kada su i ženske uloge igrali muškarci, a glumci su i sami bili redatelji.

U predstavi glume i međusobno se poigravaju: Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar i Mijo Pavelko. Praizvedba je iz lipnja 2009., a predstava je do sad odigrana više od 70 puta. Izvesti će se u petak, 22. travnja, u 19 sati. Cijena ulaznice je 40 kuna.

Grimmix za djecu

Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate… No, jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo da se na istom mjestu nađu Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo?

Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je napravio upravo to: na jednom mjestu je okupio vaše najdraže junake iz bajki!

Po motivima bajki braće Grimm (Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke), povezali smo četiri bajke i stvorili jedinstvenu predstavu za djecu i mlade – Grimmix.

Grimmix je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke. Hoće li uspjeti i hoće li i Grimmix imati sretan završetak, saznat ćete nakon 45 napetih kazališnih minuta!

Junaci u čijim pustolovinama uživaju generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego ikad i svojim malim gledateljima govore o važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih uče razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta.

U predstavi igraju Mirela Videk, Iskra Jirsak, Zoran Pribičević i Jan Kerekeš.

Predstava započinje u 14 sati u petak, 22. travnja. Cijena ulaznice je 25 kuna za djecu i 30 za roditelje.

Komične muke po Krticama

Najnovija komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički zvan Štef. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi se otjerale krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, a kao šećer na kraju dolazi i Božo, poznatiji kao “Policajac z Mača”.

Sve likove u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš, a režiju, kao i svih drugih predstava Kerekesh Teatra potpisuje Ljubomir Kerekeš.

Predstava će biti izvedena 23. travnja u 19 sati, cijena ulaznice je 40 kuna.

Povratak ratnika

Godine 1998. predstava je osvojila Nagradu Satir (danas Fabijan Šovagović) za najbolju mušku ulogu na Festivalu glumaca u Vinkovcima, Nagradu grada Vukovara na istom Festivalu za najbolju glumicu dobila je Matija Prskalo, a 1999. na Festivalu slovenske komedije u Celju predstava je proglašena najboljom komedijom Festivala.

Tekst “Povratak ratnika” Ljubomira Kerekeša 2002. godine posredstvom Češkog veleposlanstva preveden je na češki jezik pod naslovom “Navrat bojovnika aneb Švejk po balkansku”. U predstavi glume Matija Prskalo, Sunčana Zelenika, Marija Krpan i Ljubomir Kerekeš.

Predstava je dosad odigrana više od 190 puta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije