Promoviran nosač zvuka ‘Kaj je kaj’- duet Gordane Lach i Željka Grahovca

>> Promocija nosača zvuka “Kaj je kaj” u zgradi Scheier (Petak, 6.5.2016.)

U prepunoj dvorani čakovečke zgrade Scheir u petak navečer promoviran je drugi nosač zvuka imena ‘Kaj je kaj’, glazbenog dueta, Varaždinke Gordane Lach i Željka Grahovca iz Mačkovca.

Etno duo Goga i Željko godinama od zaborava čuva stare i već zaboravljene pjesme kajkavskoga podneblja Lijepe Naše. Obrađuju ih i snimaju u novim, modernim aranžmanima te na taj način žele publici približiti, a slušateljstvo upoznati s našim nepresušnim narodnim blagom. – Dok sam vas slušao bio sam ponosan. Ovaj vaš aranžman mora čuti cijela Hrvatska – rekao je na kraju promocije međimurski župan Matija Posavec, s kojim je u društvu bila njegova zamjenica Sandra Herman.

Prije otprilike dvije godine u ovoj istoj zgradi svjedočili smo promociji njihovog prvog zajedničkog nosača zvuka Munine viže na kojem se nalazi 14 obrada prekrasnih međimurskih pjesama, a prema audio zapisu Mune Orehov. Album je izvrsno primljen u našim krajevima pa je i nastavak bio posve logičan.

– Mi smo ovoga puta zagazili preko Međimurja pa smo došli do Prigorja, Zagorja, Podravine, Moslavine i naravno tu je i Međimurje. Na nosaču su uz novo obrađene, i četiri autorske pjesme, aranžmane sam radio je, a skupa smo otpjevali i napravili smo posel koji bu ostal za navek – rekao je prije priredbe Željko.

– Večeras ćemo izvesti osam. devet pjesama s nosača zvuka, a ostalo očekujemo da će se čuti u eterima, a očekujemo da će si svaki priuštiti CD .- dodala je Gordana.

Te večeri, a i inče, podrška im je njihov pravi jazz band koji ih prati. Čine ga najbolji međimurski glazbenici. To su: Damir Kovač, Mario Jagec, prof., Mladen Magdalenić, Nikola Baričević. Uz Gogu i Željka to su, kako je rekao Željko, jake jazz etno snage. Goga i Željko su dodali kako će se nakon toga malo odmoriti, pa će potom krenuti dalje. Za obradu, kažu, ima materijala da su živi još 100 godina.

Goga i Željko s ovim nosačem namjeravaju napraviti još nekoliko promocija, nastupi na mnogim koncertima i manifestacijama u Podravini, Međimurju, Prekmurju… Jedinstveni su duo u Hrvatskoj.

– Ovo je još jedan projekt koji čuva našu međimurku pjesmu od zaborava, prenosi međimursku pjesmu na mlađe generacije, posebno me veseli što je to jedna nova obrada međimurskih stihova i ja sam sigurna da će se on dopasti slušateljima i to je još jedan vid promocije Međimurja i međimurske pjesme – rekla je poslije promocije Sandra Herman i izrazila radost što nisu ostali samo u Međimurju već su zaokružili cjelokupno kajkavsko područje, ali ipak u svemu tome prevladava međimurska pjesma.

Što reći za kraj? – Goga i Željko se još jednom zahvaljuju svima, i to od srca, a kroz sam naziv albuma postavljaju pitanje: Kaj je kaj, ‘kaj je kaj? ‘ ili jednostavno kaj je kaj. Slušajući njihove pjesme sigurno ćete pronaći odgovor. Žele vam zadovoljstvo u slušanju ove glazbene baštine koju treba sačuvati s toga za kraj – rekao je na kraju vrsni voditelj priredbe čakovčanin Dejan Buvač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije