Rimac Automobili ludbreškim robotičarima pomoći će financijama i – savjetom!

Nakon što su učenici Srednje škole Ludbreg nastupili u finalu natjecanja Ideje godine, održan je sastanak na kojem je ravnatelj Josip Zdelar dogovorio suradnju s tvrtkom Rimac Automobili. Osim donacije za nastup na svjetskom prvenstvu, ova će im inovativna kompanija pomoći i sa savjetima u razvoju njihove inovacije, piše portal Srednja.hr.

Učenici Srednje škole Ludbreg osvojili su prvo mjesto na državnom natjecanju u robotici. Pobjedom na RobocupJunior Ludbreg Open 2016 osigurali su nastup na svjetskom prvenstvu u Leipzigu pa su im iz tvrtke Rimac Automobili odlučili pokriti troškove kotizacije.

Uz novčanu donaciju za nastup na ‘svjetskom’, dogovoreno je da će ova inovativna hrvatska kompanija možda pomoći i u osiguravanju materijala za razvoj još bržih i spretnijih robota, a savjetovat će ih i u razvoju njihove inovacije s kojom su osvojili drugo mjesto na srednjoškolskom natjecanju Ideja godine, koje organizira Srednja.hr.

S invalidskim kolicima sa senzorima za prepoznavanje prepreka te gusjenicama za penjanje po stepenicama mladi robotičari Ivan Jovanović i Antonio Vlahović su uz pomoć kolegice Emily Zember s ‘ekonomskog smjera’ osvojili drugo mjesto na Ideji godine. Njihov izum i poslovni plan smjestio ih je odmah iza pobjedničke ekipe Gortan Tech, koja je smislila rješenje za spašavanje stradalih u prometu.

– Za sada nismo išli na dogovor o razvoju kolica, međutim ja sam svakako zainteresiran za suradnju i razvoj toga. Željan sam dokazivanja, inovacija i tehnologije, samo trebam malu podršku, radeći u školi ne mogu iskoristiti i realizirati sve ideje koje imam na umu. U ime Srednje škole Ludbreg mogu reći da se iskreno zahvaljujem Rimac Automobilima na donaciji te se nadam daljnjoj suradnji – rekao je profesor mentor Željko Posavec za portal Srednja.hr.

Cijeli članak pročitajte na portalu Srednja.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije